En 17-åring ble pågrepet i sitt hjem med tre bomber. Politiet mener han hadde tenkt å angripe mål i Melbourne søndag. Det er det tredje terrorkomplottet planlagt av tenåringer som australsk politi har avslørt på kort tid.

 

17-åringen er pågrepet og siktet for terrorplanlegging. Politiet har uskadeliggjort tre bomber, som etter planen skulle gå av i et angrep i byen søndag, ifølge lokale medier.

Politiaksjonen startet fredag kveld og skjer bare tre uker etter at to 18-åringer ble pågrepet for å ha planlagt et større terrorangrep i samme by. I tillegg skal en 14-åring være anholdt i en lignende aksjon i Sydney.

..

Australias statsminister Tony Abbott bekreftet på en pressekonferanse lørdag formiddag at minst én person er pågrepet. Han uttalte at landet står overfor en svært alvorlig terrortrussel.

– Det har vært noen raid i løpet av de siste 24 timene i Sydney og Melbourne. Det har vært minst én pågripelse. Det er bevis for et bombeangrep som var kommet langt i planleggingen, sa Abbott.

Politiet vil ikke si for mye om hva 17-åringen hadde planlagt, utover at:

Om vi ikke hadde grepet inn, ville det vært en reell trussel, sa visepolitisjef Mike Phelan i Australias føderale politi (AFP).

Gutten hadde skrevet om IS og sharia på Facebook, likevel ville ikke politiet si om han hadde forbindelser til ekstrem islamisme.

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/australia/politiet-avverget-terrorangrep-i-melbourne/a/23449432/

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂