Politiet sperret av en gate i en forstad til Sydney lørdag 29. juli. Foto: David Gray

Fire menn mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep ble pågrepet i Sydney lørdag, etter at politiet aksjonerte mot flere eiendommer i forstedene.

Statsminister Malcolm Turnbull sier antiterror-razziaene lørdag ettermiddag ble gjennomført for å «stanse og forhindre planer om å gjennomføre terrorangrep i Australia». Han var spesifikk på at det handlet om å sprenge et fly:

– Jeg kan opplyse at det i går kveld ble gjennomført en stor felles antiterroraksjon for stanse terrorplaner om å styrte et fly, sa Turnbull søndag morgen lokal tid.

Fire personer ble natt til søndag pågrepet i en rekke politirazziaer i Sydney.

Aksjonen ble gjennomført som et samarbeid mellom det nasjonale australske politiet, politiet i delstaten New South Wales og australsk etterretning.

Ifølge TV-kanalen Seven Network stormet 40 politifolk et hus i Sydneys indre by, før en bombegruppe fant en mistenkelig gjenstand.

Turnbull fikk en rapport fra lederne i australsk etterretning om framgangen i operasjonen.

–Min og regjeringens hovedprioritet er sikkerheten til alle australiere, og offentligheten må forsikres om at våre sikkerhets- og etterretningsbyråer arbeider kontinuerlig for å holde oss trygge, sier han i en uttalelse.

Antiterror-operasjonen er ikke avsluttet, og sikkerheten er skjerpet på alle flyplasser i landet, opplyser Turnbull.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂