I alt 19 tog som fraktet kull til Australias viktigste eksportknutepunkt for dette drivstoffet, ble stanset etter at klimademonstranter hengte seg opp i to stolper over jernbanesporene.

En del av en jernbanelinje i Kooragang, nær havnen i Newcastle i delstaten New South Wales, ble stanset i mer enn fire timer fra kl. 07.00 lokal tid mandag, ifølge Australian Rail Track Corp, som administrerer jernbanenettet.

En 22 år gammel kvinne ble arrestert på stedet etter at politiet hadde fjernet konstruksjonen hennes fra sporene, opplyser politiet i New South Wales i en uttalelse.

Klimaekstremisten rigger til konstruksjonen sin. Foto: Facebook

Blockade Australias demonstrasjon ved Kooragang var «et svar på Australias ødeleggelse av klimaet», skrev kampanjegruppen i en melding på Twitter.

To separate demonstrasjoner fant også sted mandag nær havnen i Melbourne og havnen i Brisbane, opplyser organisasjonen.

I Brisbane klatret en Blockade Australia-aktivist opp på en stolpe og forårsaket forstyrrelser på en hovedvei som fører til havnen.

En blid ekstremist har fått stoppet kulltogene for en stakket stund. Foto: Facebook

Australias status som verdens nest største kulleksportør har lenge vært i fokus for aktivister som mener at landets salg av fossilt brensel er en viktig bidragsyter til de globale utslippene.

Samtidig som statsminister Anthony Albanese har lovfestet mer ambisiøse nasjonale klimamål, har regjeringen også vist støtte til en kullsektor som forventes å generere eksportinntekter på rundt 128 milliarder australske dollar i inneværende regnskapsår.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.