Federal Court of Australia opprettholder avvisningen av Novak Djokovics visumsøknad. Dermed får ikke serberen delta i Australian Open, som starter mandag.

Domstolen opplyser samtidig at en full begrunnelse vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

Høringen i den australske domstolen startet natt til søndag norsk tid. Høringen ga Djokovic sjansen til å argumenterte for at innvandringsminister Alex Hawkes avgjørelse om å tilbakekalle visumet hans må kjennes ugyldig. Like før klokken 5 søndag morgen norsk tid var rettsmøtet over.

I retten hevdet advokaten som representerte Hawke og australske myndigheter, at Djokovic har en historie med å ignorere koronatiltak. Advokat Stephen Lloyd viste til at Djokovic testet positivt for korona forrige måned, for deretter å bli intervjuet og ta av seg munnbindet for å bli avbildet like etter.

Serberen er ikke vaksinert, men dro til Australia etter å ha fått det han mener er et medisinsk unntak fra vaksinekravet.

Djokovic har vunnet turneringen ni ganger.

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.