Novak Djokovic kan trolig glemme å stille i årets første Grand Slam-turnering. Fredag mistet den serbiske tennisstjernen igjen retten til å være i Australia.

Etter flere dager med venting bekreftet Australias immigrasjonsminister Alex Hawke at Djokovics visum er inndratt. Myndighetene begrunner det med helsemessige årsaker og at det er i offentlighetens interesse å utvise verdenseneren.

– Jeg vurderte grundig informasjonen jeg fikk fra innenriksdepartementet, grensekontrollen og Djokovic før jeg tok avgjørelsen, sier Hawke i en uttalelse.

Han viser til at regjeringen er «forpliktet til å beskytte Australias grenser».

Djokovic risikerer å bli utestengt fra Australia i tre år. Trolig vil han be sine advokater vurdere situasjonen juridisk og ta kanselleringen til retten.

34-åringen er ikke vaksinert mot korona, men han hadde viruset i desember. Dermed fikk han medisinsk fritak fra å være vaksinert i forbindelse med deltakelse i Australian Open.

Vant i retten

Det er andre gang på kort tid at Djokovic får oppholdstillatelsen kansellert. Mandag bestemte en dommer at han likevel skulle få lov til å være i Australia etter å ha fått inndratt visumet forrige uke.

Serberens håp ble ytterligere forsterket av at han torsdag fikk motstander i den første runden av Australian Open. Turneringen starter førstkommende mandag.

Nå faller likevel drømmen om en 21. Grand Slam-tittel i grus. Hawke brukte en «personlig kanselleringsrett» til å fjerne visumet igjen.

Ventetid

Da serberen og hans team ankom Melbourne onsdag sist uke, viste det seg at han hadde søkt om feil visum. Dermed satte myndighetene verdenseneren på karantenehotell, der han måtte oppholde seg i påvente av en rettslig avgjørelse.

Den kom mandag, og han fikk medhold. Dermed så det ut til at han ville få delta i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen. Likevel tok Hawke en «egen» avgjørelse om å trekke visumet og sende ham ut av landet.

Djokovic er foreløpig ikke fjernet fra deltakerlisten i Australian Open. Hittil har ikke turneringsledelsen reagert på fredagens nyhet. Tennisstjernen har gått til topps hele ni ganger i Melbourne og vunnet de tre siste utgavene.

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.