NTB

Superstjernene Novak Djokovic og Rafael Nadal er blant tennisspillerne som stiller til start i en turnering i Saudi-Arabia senere i år.

Med i oppvisningsturneringen som skal gå under navnet «6 Kings slam», er også spillere som den ferske Australian Open-vinneren Jannik Sinner, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev og Holger Rune. Det er kun sistnevnte som ikke har en Grand Slam-tittel til sitt navn hittil i karrieren. Dansken er imidlertid en stor profil og har bykset på rankingen de siste årene.

Turneringen går av stabelen i Riyadh i oktober. Nadal ble nylig ambassadør for det saudiarabiske tennisforbundet, og dermed er det naturlig at den spanske stjernen stiller til start.

Nadal har det siste året slitt tungt med skader, men er på vei tilbake. Han spilte en ATP-turnering i Brisbane tidlig i januar.

Sinner ble nylig Grand Slam-mester for første gang da han slo Medvedev i Australian Open-finalen.

Saudi-Arabia har de siste årene trappet kraftig opp i sin sportssatsing. Organisasjoner som Amnesty har kritisert landet for manglende menneskerettigheter.

I fjor ble finalene for U21-spillere på ATP-touren avholdt i Saudi-Arabia.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.