NTB

Det internasjonale tennisforbundet har bestemt at russiske og belarusiske spillere får være med som nøytrale utøvere under OL og Paralympics i Paris.

Dette gjelder både i single og double, opplyser Det internasjonale tennisforbundet (ITF).

– ITFs avgjørelse er på linje med flertallet av de internasjonale forbundene når det gjelder individuelle konkurranser og utøvere som deltar i OL 2024 i sommer, heter det i en uttalelse.

Utøvere fra Russland og Belarus ble utestengt fra internasjonale konkurranser etter Russland invasjon av Ukraina i 2022. I mars i fjor rådet imidlertid Den internasjonale olympiske komité forbund til å la utøvere fra disse landene komme tilbake.

De nøytrale utøverne vil konkurrere uten flagg og emblemer, og det vil heller ikke bli spilt nasjonalsanger. Utøvere som aktivt støtter krigen i Ukraina, får ikke delta, ei heller de som er en del av de militære styrkene i Russland eller Belarus.

Tennisspillere fra de to landene deltar allerede i turneringene til ATP og WTA som nøytrale. Belarusiske Aryna Sabalenka, som i januar forsvarte Australian Open-tittelen, er for øyeblikket nummer to på WTA-rankingen. Russiske Daniil Medvedev og Andrej Rublev er henholdsvis nummer fire og fem på ATP-rankingen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.