Mannen ble dømt for uberettiget å ha ødelagt eller unndratt et dokument, uberettiget vinning gjennom å uberettiget å påvirke resultatet av en automatisert databehandling og kjøring uten lovlige kjennetegn. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB

En 29-åring som skjulte bilnummeret og dekket til bombrikken sin ved bompengepasseringer i Bergen, er dømt til 21 dagers betinget fengsel.

– Det var montert en ramme rundt registreringsskiltet. Inni bilen fant man en fjernkontroll, og man fant da ut at denne styrte rullegardinen, sier politiadvokat Ole Vallestad Emmerhoff til Rett24.

I tillegg var mannens bombrikke pakket inn i aluminiumsfolie. Dermed ble den ikke registrert ved passering.

Det er uvisst hvor mange ganger mannen kjørte gjennom Bergens bomsystem uten å betale. Påtalemyndigheten la til grunn at passeringene hadde en samlet verdi på 1.098 kroner.

Dommen falt i Gulating lagmannsrett torsdag. Retten skulle kun ta stilling til om Bergen tingretts straffeutmåling var for streng. Ifølge lagmannsretten var det ikke tilfellet, og anken ble derfor forkastet.

Straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.