Rettsdokumenter viser at CNN og NBC hver betalt Antifa-aktivisten John Sullivan 35.000 dollar for opptak han gjorde inne i Capitol Hill 6. januar. Sullivan hevder han var der kun for å dokumentere, men på hans egne opptak kan man høre ham rope «La oss brenne ned hele dritten!» og gi instruksjoner i fremstillingen av molotovcocktails.

Sullivans rolle som Antifa kom relativt tidlig frem. Han har grunnlagt noe han kaller Insurgence USA. Nå har hans sak kommet opp for retten. Forsvarsadvokaten hevder han var der som fotograf. Aktoratet mener noe annet.

Prosecutors contend that Sullivan actively participated in the riot. Sullivan’s videos show him encouraging people to enter the Capitol building and yelling, “let’s burn this s**t down.” Reports also add that he is seen in the videos telling viewers how to make Molotov cocktails.

Det var forsvareren som la frem kvitteringene fra CNN og NBC. I tillegg fikk han 5.000 dollar fra Left/Right Productions og 2.500 dollar fra ABC Australia. Til sammen mottok Sullivan 77.500 dollar for å ha deltatt i stormingen av Kongressen. Mediene synes ikke å ha hatt noen skrupler med dobbeltrollen.

Et annet moment er at dommeren tillot Sullivan å beholde sine kontoer på sosiale medier, bare han ikke brukte dem til å oppfordre til opprør. USAs president var ikke like heldig. Han mistet sin Twitter-konto for godt.

En egen person fra kriminalomsorgens skal følge med på hans aktivitet på sosiale medier.

According to reports, the federal magistrate judge overseeing Sullivan’s case ruled on Tuesday that Sullivan can continue to use his Twitter and Facebook accounts, but ordered him to end his work with Insurgence USA, a social justice group he founded.

Sullivan will have his internet use monitored by probation officials and will be banned from using any social media platforms to incite riots, violent protests armed conflict or violence. Sullivan is reportedly also under home detention.

 

 

Report: CNN and NBC each paid $35,000 to left-wing activist for Capitol shooting footage

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂