I rugbykampen mellom Skottland og England lørdag 6. januar valgte halvparten av spillerne å bli stående i stedet for å knele for BLM. På det engelske laget knelte de fleste, men blant skottene var det bare fire spillere som gikk ned på kne.

Den engelske spilleren Billy Vunipola, som har røtter fra Tonga, ledet an i den stille protesten mot BLM. Han er negativ til BLM og sier at bevegelsen går mot det han tror på. BLM brente bibler og kirker, sier han, jeg kan ikke støtte dét. «Selv om jeg er en mørkhudet mann, så antar jeg at jeg fremdeles er mer en mann av Jesus».

‘What I saw in terms of that movement was not aligned with what I believe in. They were burning churches and Bibles. I can’t support that. ‘Even though I am a person of colour, I’m still more a person of, I guess, Jesus.’

BLM jobber på mange nivåer for at deres sak skal bli assosiert med antirasisme, men de har ikke fått like godt gjennomslag i rugby som de fikk i fotball. I fjor nektet Rugby Union å forby den engelske rugbyfansens favorittsang Swing low, Sweet Chariot som ble skrevet av en frigitt slave i Oklahoma på 1800-tallet. Og nå vil bare halvparten av spillerne gå ned på kne.

Det er delte oppfatninger om hvorvidt BLM representerer antirasisme.

Daily Mail

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.