Brexit-generalen Nigel Farage har fått ny jobb. Han har fått tilbud om å lede et nytt show på GB News fire dager i uken, etter at GB News sparket en programleder som gikk ned på kne for å støtte BLM-inspirerte fotballstjerner.

Farage annonserte sin retur til media i en video han la ut på Twitter, hvor han samtidig garanterte at han ikke hadde noen planer om å gå ned på kne.

Nigel Farage fikk i juni 2020 sparken fra radiostasjonen LBC etter at han sammenlignet BLM-aktivistene som rev ned statuer med Taliban.

Vår redaktør kommenterte den gangen:

LBC fikk moralsk panikk. Hva er det som gjør at folk mister gangsynet? Farage har helt rett: Det som skjer minner om Taliban. Vi tillater aktivistgrupper å bruke metoder som er som Talibans, men fordi de gjør det i antirasismens navn er det OK?

Les også: Nigel Farage fikk sparken for å sammenligne riving av statuer med Taliban

Det var den meget erfarne programlederen Guto Harri som mistet jobben etter å ha gått ned på kne under en diskusjon om rasisme mot svarte spillere på det engelske fotballandslaget.

Harri kritiserte sin tidligere arbeidsgiver for å hevde at de står opp for ytringsfriheten, for så å straffe ham for å uttrykke sine synspunkter.

Seertallene falt katastrofalt etter stuntet til Harri, og på et tidspunkt var antall seere så få at det ikke slo ut på målingene. Dette til tross for at GB News flere ganger den siste tiden har slått selv BBC i antall seere.

Forrige uke ba GB News seerne om unnskyldning for Harri’s gest, og sa at det var et brudd på selskapets standard.

GB News ble lansert i juni, og skulle være et «anti-woke» alternativ. Da passet det svært dårlig med en knelende programleder.

The move to give Nigel Farage a regular prime time slot may go some way towards restoring the faith of viewers who had high hopes for the upstart channel but had begun to complain it was “controlled opposition”.

Den tidligere lederen av UKIP og  Brexit-partiet trakk seg fra politikken i mars i år, etter at han følte at målet, som var å få Storbritannia ut av EU, var fullført. Farage gleder seg til å komme i gang i ny jobb.

“I have to say, I think the need for this channel is absolutely enormous,” Farage said in a longer YouTube video taking people behind the scenes at the GB News studios.

“I find across mainstream broadcast media in this country they all virtually agree on everything; they ignore stories that should be talked about and frankly they’re propaganda machines for a centre-left agenda.

“They support diversity of everything except for opinion,”

Breitbart

Les også: Taliban har kommet til Amerika

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.