Søndag kveld slapp britene så vidt unna å bli erobret av fascismen. Slik virket det, hvis man leste noen av de hysteriske kommentarene om Nigel Farage og et «reality show».

For Farage har vært deltager i denne sesongens utgave av I’m a Celebrity… Get Me Out of Here! Dessuten gikk han hele veien til finalen, og var en av tre som kunne vinne hele opplegget.

Han vant ikke, men uansett gjorde han det langt bedre enn kritikerne hadde spådd, eller i det minste håpet. Dette skriver Fraser Myers i Spiked.

Regimemediene beskriver som regel Farage enten som en farlig demagog, en dyktig manipulator av de foraktede lavere klasser som mangler elitenes «visdom». Farage burde derfor forvises fra TV for å beskytte det britiske demokratiet.

Andre hevder Farage er en person som går fra det ene valgnederlaget til det andre, som mangler oppslutning for sine høyreekstreme ideer.

Blokkeringen av bankkontoen til Nigel Farage ryster britene

Reaksjonene kom umiddelbart etter at det ble kjent at Farage skulle delta på I’m a Celebrity… Stewart Lee, som later som han er en komiker, skrev i woke-venstres favorittavis The Guardian at ITV hadde gitt «en ukritisk plattform til en farlig demagog, som kunne fremstille seg selv som en mann av folket uten å bli stilt til ansvar».

Dette kunne åpne veien til makta for Farage, skrev en hysterisk Lee, som er morsommere som politisk kommentator enn som komiker.

Andre journalister i The Guardian og The Observer slang seg på.

John Crace and Barbara Ellen separately expressed their fears that ITV was in danger of ‘normalising’ Farage’s supposedly ‘abhorrent’ views.

«Avskyelige» synspunkter blir normalisert fordi Farage deltar i et reality show. Tror de virkelig på dette sprøytet selv?

Cathrine Bennet skrev at det at Farage fikk vise sin bakside i dusjen på TV var et av flere elementer som «konspirerte for å frigjøre Farage fra sin fortid». Han ble fremstilt som «en av oss», rett og slett uhørt ifølge Bennet.

Simon Kelner var overbevist om at britiske TV-seere ville straffe Farage for Brexit. Men britene stemte Farage hele veien til finalen.

Slik fortsatte det i woke-medier og på ulike plattformer som X og Facebook. Frykten for en dystopisk fremtid hvor ytre høyre tok over kontrollen med Farage som führer var overveldende.

Farage’s mere presence was enough to generate spasms of hysteria and dire warnings about our looming descent into a far-right dystopia.

Syv år etter Brexit har den såkalte fornuftige politiske klassen mistet fornuften fullstendig. Er det noe poeng å ta disse folkene på alvor lenger? Myers konkluderer klart og tydelig.

Seven years on from the Brexit vote and the supposedly sensible wing of politics is as disoriented and deranged as ever. They can’t even watch I’m a Celebrity… without seeing it as a harbinger of fascism.

Time to stop taking these people seriously.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.