Nigel Farage. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Den britiske politikeren Nigel Farage fikk sine bankkontoer stengt – og nå starter han en aksjon mot det han kaller «woke-nonsens» fra banker og andre bedrifter.

Den høyreorienterte politikeren Nigel Farage fikk nylig sine kontoer i bank­en Coutts stengt, basert på det som viste seg å være et rent politisk grunnlag.

Banken likte rett og slett ikke hans politiske synspunkter.

Men Farage er ikke en person som lar seg behandle på den måten, uten å yte motstand.

Det ble rett og slett et realt spetakkel ut av det hele, og til slutt måtte banken foreta en ytterst pinlig og nærmest ynkelig retrett.

Document har omtalt saken i flere artikler, og blant annet skrevet:

I flere uker har en kamp mellom Nigel Farage, den delvis forhatte, delvis populære britiske politikeren som er blitt kreditert med Brexit, og banken Coutts utspilt seg i Storbritannia.

For noen dager siden gikk sjefen for NatWest Bank, som eier Coutts, av etter at det viste seg at hun ga BBC privat informasjon om Farage. Nå sier Farage at hele styret til NatWest, banken som også eier Coutts, må gå.

Men for en sint og opprørt Nigel Farage ender ikke denne affæren med det. Han har nå fått et innblikk i og en personlig erfaring med i hvordan diverse banker, bedrifter og andre aktører opptrer som politiske overdommere.

Han mener det er på høy tid å gjøre noe for å stanse en ytterst farlig utvikling.

Farage vil ganske enkelt ikke la dem slippe så billig unna med denne virksomheten.

Han vil nå organisere vanlige mennesker i en slags motaksjon mot slik politisk kansellering. i

Fria Tider skriver om saken:

– Jag kommer lansera en hemsida där människor som blivit avstängda från vilken institution som helst kan gå med, så vi kan forma en mycket kraftfull påtryckningsgrupp. För det som pågår är att bankerna tjänar miljarder, medan människors liv och verksamheter förstörs, säger Farage, ifølge avisen.

I et innlegg i sosiale medier konstaterer han at bankbransjen har gått for langt, og at de nå begynner å bli redde for konsekvensene.

–Banker ska tillhandahålla banktjänster, inte ha en uppsättning åsikter i politiska och värderingsmässiga frågor som vi måste rätta oss efter. De måste sluta upp med sitt woke-nonsens omedelbart, skriver han på Twitter.

Det var i et innlegg på Twitter han krevde at den statseide banken NatWest sparket styrelederen Sir Howard Davies, som sto ved roret da banken stengte hans egne og mange andres kontoer.

Farage reagerte spesielt på at NatWests styre bestemte at kontostengingen skulle «etterforskes» av Chris Hale, en utpreget venstreorientert advokat Farage mente ikke ville kunne behandle saken objektivt.

Uavhengig av hvordan den nye aksjonen til Farage utvikler seg, vil mange mene at han allerede har fått satt et kritisk fokus på politiseringen i banker og bedrifter.

Mye tyder på at slike virksomheter vil tenke seg litt mer om før de iverksetter slike påfunn i fremtiden.

Den skitt-stormen Coutts bank havnet i, er vanligvis ikke noe lederne i slike banker og andre bedrifter ønsker seg. Da får de fort sine egne kunder på nakken. Se sak under.

Les også:  

Blokkeringen av bankkontoen til Nigel Farage ryster britene

Sommerlesning! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.