Den britiske konservative politikeren og Brexit-lederen Nigel Farage vil om få dager starte en formell juridisk kamp med NatWest Group og dens tidligere sjef. Han søker millioner av pund i erstatning på grunn av skandalen der hans bankkonto ble stengt av politiske grunner. Dette melder Sky News.

Nigel Farage fikk sin konto stengt fordi bankfolkene slo fast at han synspunkter «ikke stemte overens» med bankens verdier.

Sky News har fått vite at Farage, den tidligere UKIP-lederen, har instruert London-baserte Grosvenor Law om å representere ham i et krav mot både NatWest og Dame Alison Rose, som trakk seg som administrerende direktør i juli etter å ha innrømmet å ha diskutert hans personlige bankavtaler med en BBC-journalist.

En kilde sier at han forventes å kreve en total sum på millioner av pund for skade på hans rykte og for å dekke advokatkostnadene.

I en uttalelse til Sky News sa Farage: «For alle deres løgner og bedrag mot meg, og deres illegitime bankavvikling av titusenvis av uskyldige mennesker, må NatWest og dets tidligere administrerende direktør, Dame Alison Rose, holdes til regnskap».

Farage postet på den sosiale medieplattformen Twitter/X at han «instruerte advokater til å ta grep mot NatWest Group» og ville «ta sikte på å gjøre dette til et gruppesøksmål» ettersom mange andre personer også har blitt forurettet.

Avsløringen om at han har til hensikt å saksøke Dame Alison personlig understreker Farages vilje til å sikre erstatning for det han har betegnet som en stor bankskandale.

NatWest, som er i underkant av 40 % eid av britiske skattebetalere, fikk en redningspakke på 45,5 milliarder pund under finanskrisen i 2008, da banknæringen vaklet på randen av kollaps.

At Farage fikk stengt sin bankkonto på ideologisk grunnlag utløste en debatt i Storbritannia om såkalt «debanking». Det er svært vanskelig å leve i et moderne samfunn uten å ha en bankkonto.

Store banker i Storbritannia har stengt ned nesten en million kontoer bare i løpet av de siste fire årene. Tallet reflekterer kun kontoer som skal være stengt på grunn av mistanke om økonomisk kriminalitet. Dette inkludere ikke tilfeller av politisk sensur som mot som Nigel Farage.

Nigel Farage: – De kan stenge dine bankkonti også

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.