Store banker i Storbritannia har stengt ned nesten en million kontoer bare i løpet av de siste fire årene. Dette melder Breitbart News.

Avsløringen kommer midt i den pågående skandalen over at den britiske politikeren Nigel Farage fikk stengt sin bankkonto på grunn av sine politiske meninger.

En rapport fra Mail on Sunday avslørte at bankene er i gang med å sette et rekordstort antall stengninger i år. 200.000 kontoer er allerede blitt stengt siden starten av 2023. Bankene kan dermed ende opp med å overgå tallet fra i fjor, da 343.350 kontoer ble lukket. Dette avslørte en forespørsel om informasjonsfrihet til Financial Conduct Authority (FCA).

Totalt har nesten én million britiske kontoer blitt stengt de siste fire årene. Avisen bemerket imidlertid at dette kan undervurdere det sanne omfanget av kontostenginger. Tallet reflekterer kun kontoer som skal være stengt på grunn av bekymringer om økonomisk kriminalitet. Dette inkludere ikke tilfeller som Nigel Farage. Han fikk sin konto stengt fordi bankfolkene slo fast at han synspunkter «ikke stemte overens» med bankens verdier.

Som svar på Farage-avsløringene forbereder regjeringen et nytt lovverk som skal innføres til høsten. Dette vil bety at bankene skal gi minst 90 dagers advarsel til kundene før deres kontoer kan stenges. De må også gi en begrunnelse for beslutningen, bortsett fra når det ville hindre politiets etterforskning.

Andre har imidlertid oppfordret regjeringen til å gjøre enda mer. Grunnleggeren av kampanjegruppen Fairer Finance kommenterer at «Jeg tror lovgivningen bør gå lengre og begrense banker til å stenge kontoer bare når det finnes klare bevis på kriminell aktivitet».

Det har også vært foreslått at regjeringen bør kreve at bankene lover å beskytte prinsippet om ytringsfrihet, ellers kan de miste lisensen til å drive utlån i Storbritannia.

Nigel Farage med aksjon mot «woke-nonsens» i banker og bedrifter

Flere briter har fått sine bankkontoer stengt

Østerrikes kansler: Retten til å bruke kontanter bør stå i grunnloven

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.