Velkommen til Storbritannia år woke. Mens mordere og voldtektsmenn beholder sine bankkontoer, så utestenges Nigel Farage.

Det er på en måte morsomt at bankene, som har flådd kundene sine i årevis, nå tror at de nå kan ekskludere de som har «feil» meninger. Eller det ville vært morsomt, hvis det bare ikke var så skremmende.

Dette skriver Katie Morley i en kommentar i The Telegraph.

Kunder som uttrykker synspunkter som anses for å være diskriminerende eller umoralske, risikerer nå å få sine kontoer stengt slik at de ikke lenger kan fungere normalt i samfunnet.

Dette rammet nylig Brexit-sjefen Nigel Farage, noe Document omtalte. Tidligere har det rammet truckerne i Canada og en rekke andre anti-woke organisasjoner og privatpersoner.

Blant annet har Richard Tice, som leder Reform UK, og Toby Young, som grunnla Free Speech Union, blitt utsatt for lignende overgrep.

Nigel Farage: – De kan stenge dine bankkonti også

Farage ble rammet fordi han uttrykte misnøye med Yorkshire Building Society’s LGBTQ Pride event.

Det er helt sinnssykt at lovlydige borgere som Nigel Farage straffes på denne måten, kun på grunn av helt legitime meninger som deles av mange briter, mens drapsmenn og voldtektsforbrytere ikke har noen problemer med å beholde sine bankkontoer, mener Morley.

Dette er nok et eksempel på hvordan vår sivilisasjon forfaller.

It’s a twisted way of thinking that makes absolutely no sense.

Bankene burde heller fokusere på sin rolle i samfunnet, som er å holde pengene våre trygge. Men dette ser ut til å være glemt.

Når rentene går opp er bankene raske på labben til å øke lånerenta, mens sparekontoene avspises med smuler. Mange briter opplevde ynkelige 0,85 prosent på sine sparekontoer selv om styringsrenten hadde passert 4,5 prosent.

So while we’re all feeling the pain, banks are happily slurping up our money and they don’t care an ounce.

Samtidig mister eldre folk og teknologisk uvitende mennesker muligheten for personlig kontakt med banken. Måten man kan logge seg inn på nettbanken forandres jevnlig, noe som forvirrer mange kunder.

Selv folk uten teknologisk kompetanse bør ha rett til tilgang til sine eiendeler. Men minibanker er på vei ut, kontanter er uglesett og snart kommer trolig den digitale valutaen som vil knuse alle muligheter for et demokrati.

Det er på tide at myndighetene griper inn, mener Morley.

Government intervention to stop this faux moral grandstanding cannot come soon enough.

Problemet er vel som vanlig at vestlige myndigheter støtter slike tiltak. I Canada var det regjeringen som krevde at truckernes bankkontoer skulle stenges. Det er heller ikke noe særlig engasjement fra britiske myndigheter, som trolig ser på Nigel Farage som et hår i suppa.

Vi har ikke opplevd noe slikt i Norge helt ennå, men det er dessverre grunn til at det kommer hit også. Paragraf 185 og forbudet mot konverteringsterapi viser hvor mye vi kan stole på de som sitter i posisjon helt til de blir avslørt som rene svindlere.

Som man sa i en gammel slager fra 1986: The Future so Bright I Gotta Wear Shades.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.