Nigel Farage har helt rett: De kan stenge dine bankkonti også. Yorkshire Building Society innrømmer at de stenger kunders konti basert på kundenes personlige meninger.

De ville ikke kommentere Farages sak, men en talsmann sa:

«We would only make the difficult decision to close a savings account if a customer is rude, abusive, violent or discriminates in any way, based on the specific facts and behaviour in each case».

«Vi ville bare ta den vanskelige avgjørelsen om å stenge en sparekonto hvis en kunde er frekk, fornærmende, voldelig eller diskriminerer på noen måte, basert på de spesifikke fakta og atferd i hvert enkelt tilfelle».

Men her er det altså ikke snakk om hvordan kunden oppfører seg mot de ansatte i banken, men også hva de sier og skriver offentlig på sosiale medier.

Yorkshire Building Society er ikke den eneste. Også First Direct kansellerer kundene sine basert på kundenes meninger.

First Direct har også blitt anklaget for å ha stengt kontoen til grunnleggeren Wings over Skottland pro-skotsk uavhengighetsblogg, drevet av journalisten Stuart Campbell. Campbell har antydet at kontoene hans ble stengt på grunn av hans syn på kjønn og sex, inkludert å erklære: «Kvinner har ikke peniser».

Nigel Farage kunne også opplyse om at tre av hans familiemedlemmer også hadde fått sine kundeforhold avsluttet.

Journalist Toby Young, fra Free Speech Union, fortalte Farage på GB News i går kveld at han ble kontaktet av en kunde fra Yorkshire Building Society som hevdet at han spurte hvorfor bankfilialene deres var dekorert med Pride-flagg. Banken skal ha svart at kontoen hans ville bli stengt.

I 2021 ble Laurence Foxs politiske parti «Reclaim» også nektet en bankkonto. Fox sa nylig: «Reclaim Party kan ikke få en britisk bankkonto. Til tross for tre år med korrekt skjemaavkryssing og ulastelig etterlevelse. Faktisk opprettes helt nye avdelinger bare for å hindre oss i å eksistere.

Nigel Farage sa at uten bankkonto så «blir du en ikke-person, du eksisterer faktisk ikke».

Les også:

Nigel Farage: – De kan stenge dine bankkonti også

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.