Den vestlige verden har for lengst delt seg i to: Den globalistiske og lettkrenkede woke-delen og de som har beholdt sunn fornuft og kritisk sans.

Prins Harry og Meghan Markles intervju med Oprah har gitt ekstra køl på woke-bålet, hvor alle kan brennes for den minste ting, uansett hvor godt ment eller hvor uskyldig det var. Her skal alle tas i verste mening.

Piers Morgan gikk fra sin stilling som tv-programvert i Good morning Britain etter at han uttalte at han ikke trodde på et ord av det Meghan Markle sa.

Piers Morgan beskrev Meghan Markles intervju med Oprah som «en tirade av gørr». Han nektet å beklage og sa at han heller ville falle på sitt sverd. Meghan Markle leverte en formell klage på Piers Morgan til hans ledere i tv-stasjonen ITV etter dette innslaget:

50.000 briter har bedt om at Piers Morgan returnerer til jobben som programvert. Aksjekursen til ITV raste nedover. En underskriftskampanje med tittelen Keep Piers Morgan on GMB for his common sense approach to life har allerede fått 115.000 signaturer.

Britiske journalister har tatt for seg alle Meghans anklager og tilbakeviser dem én for én. Hun fortalte blant annet Oprah at hun hadde måttet gi fra seg passet sitt i 2016 og insinuerte dermed at hun var et slags kongelig gissel. Sannheten er at hun reiste på en haug med turer til utlandet (ikke så klimavennlig allikevel?) som krevde bruk av pass.

Britene sitter fremdeles i en lang og vond lockdown, og nå har de fått nok av rike, privilegerte, sutrende mennesker.

Woke-bevegelsen finner hele tiden nye ofre i viktige posisjoner. Det gjelder å få tatt dem som går offentlig ut, og ta fra dem deres plattform.

Leder av den britiske redaktørforeningen, Ian Murray, ble presset til å gå av etter at 160 mørkhudede journalister samt redaktørene i The Guardian, Financial Times og HuffPost UK krevde hans avgang.

Ian Murrays avgang kom etter at han holdt stand mot Meghan og Harry. Han sa at britiske medier ikke var rasistiske og at de ikke kom til å la seg rikke fra den viktige rollen som det er å holde de rike og mektige til ansvar for det gjør og sier.

Woke-bevegelsen ville det annerledes, selvsagt, og Ian Murray måtte ta sine prinsipper og gå.

En meningsmåling viser at 51 prosent av britene nå ønsker at Harry og Meghan mister alle sine titler. Folk flest mener at de har gått inn for å ødelegge kongehusets navn og rykte, og at de ikke fortjener å bli underholdt av britiske skattebetalere. Meghan er nå enda mindre populær enn prins Andrew. That takes some doing!

Også i USA er det sterke meninger om Meghan og Harrys anklager. Den konservative kommentatoren Candace Owens var gjest på Fox News og sa at dette handlet ikke om kongefamilien, men om venstresidens narsissistiske offermentalitet, her presentert ved Meghan Markle.

Meghan Markle er 25 prosent svart og Candace Owens har ingen tro på at lille Archie ble utsatt for rasisme.

‘She [Meghan] said she doesn’t read newspapers or check social media. That’s not true because she then said that she was suicidal because of bad press.’

‘Piers Morgan was all of us when he was dressing down Meghan Markle and calling her out on the lies she’s told… To put in her phone call to have his voice silenced because she is unhappy with the press? She is a typical leftist narcissist.’

‘He believes that Meghan Markle was lying. I agree with him. Why aren’t we allowed to have an opinion anymore? It’s dangerous.’

‘If you have seen a picture of Archie and you believe he suffered anti-black racism, then call me a Nigerian prince and give me your credit card.’

Britene er oppgitte over anklagene og har det som vanlig moro på sosiale medier:

Verden trenger flere av Candace Owens kaliber før vi drukner i woke.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.