Prins Harry, hertugen av Sussex, var nylig tilstede i FN-bygningen i New York for å holde en tale i forbindelse med den internasjonale Nelson Mandela-dagen. Som vanlig klarte woke-prinsen å erte på seg konservative.

I talen fokuserte han på alt de politisk korrekte oppfatter som galt med verden, og han rakk innom en del i løpet av talen sin.

Ifølge prins Harry har det vært et forferdelig år og tiår, og de fleste er vel enige med ham om dette. Men ikke alle er enige i hans beskrivelse av hva som er så feil med verden.

Her noen utdrag av talen, med kommentarer.

– We’re living through a pandemic that continues to ravage communities in every corner of the globe.

Det er ikke pandemien som har skapt kaos i verdensøkonomien, og fått myndigheter i det vi trodde var demokratier til å opptre som de rene tyranner.

De aller fleste problemene som følge av Covid-19 skyldes politiske vedtak, som å ignorere hvor viruset kom fra, innføre nedstengninger på grunn av en realtivt ufarlig sykdom for alle mennesker under 65 år, og i tillegg innføre tyranniske tiltak som sperring av bankkontoer og vaksinetvang.

– Climate change wreaking havoc on our planet, with the most vulnerable suffering most of all. The few weaponizing lies and disinformation at the expense of the many.

Det er vanskelig å finne eksempler på at klimaendringer fører til katastrofer her og nå. Men den pågående energikrisen og eskalerende inflasjonen, som er i ferd med å føre hele Vesten ut i fattigdom, er det nokså enkelt å se konsekvensene av.

Katastrofen skyldes ikke klimaendringer, men frykten for klimaendringer som har ført til det sivilisatoriske selvmordsprosjektet «det grønne skiftet».

– And from the horrific war in Ukraine to the rolling back of constitutional rights here in the United States, we are witnessing a global assault on democracy and freedom.

Krigen i Ukraina er selvsagt grusom. Men så tråkker prins Harry rett inn i innenrikspolitikken i USA. Som om en korreksjon av en dårlig fundert avgjørelse i U.S. Supreme Court truer det globale demokratiet?

For øvrig: Det finnes ikke noe «globalt demokrati». Kun rundt 20 nasjoner ble definert som fulle demokratier ved sist opptelling av Democracy Index.

Om Australia, New Zealand, Canada, Frankrike og Østerrike fortsatt kan regnes som demokratier er et åpent spørsmål, etter den hårreisende politikken disse landene har ført i forbindelse med Covid-19.

I sosiale medier reagerer konservative stemmer på utspillene fra hertugen av Sussex.

Monica Crowley var statssekretær i Finansdepartementet under Donald Trump. Hun beskriver prins Harry som en «nyttig idiot».

Nile Gardiner, tidligere rådgiver for Margareth Thatcher, mener Harry bare sier det Meghan Markle ber ham om å si:

– Prince Harry is increasingly just a mouthpiece for Meghan Markle’s far Left political activism. A sad decline for a once hugely popular figure.

Andre kommentarer varierer fra «Go home, little boy» til det mer britiske «Sod off you twat».

Men Meghan Markle var sikkert fornøyd.

Prince Harry Ripped for Trashing United States in U.N. Speech

Les også:

Prins Harry: Ytringsfriheten i USA er galskap


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.