Storbritannias statsminister Boris Johnson lar seg ikke presse av translobbyen. I en uventet vending får filosofiprofessor Kathleen Stock støtte fra både statsministeren og ledelsen ved Sussex universitet. Skimter vi en strime av håp som skjærer gjennom woke-hysteriet?

Kathleen Stock er professor i filosofi ved universitetet i Sussex. I sin nyeste bok, Material Girls: Why Reality Matters for Feminism, argumenterer hun for hvorfor hun mener transbevegelsens påstand om at «transkvinner er kvinner», ikke egentlig er sann.

Da Stock ble utnevnt til «Officer of the Order of the British Empire» i januar, førte dette til et brev signert av 600 filosofer fra britiske og amerikanske universiteter, men også filosofer fra andre land, også Norge. Å protestere mot transaktivismen var uakseptabelt for folk som misbruker benevnelsen «filosofer» i dagens klima.

Stock følte seg tvunget til å trekke seg fra en konferanse på grunn av frykt for sin egen sikkerhet, etter at studenter med minimal hjernekapasitet kledde seg i finlandshetter og kom med direkte trusler mot hennes sikkerhet.

Les også: Britisk filosof snakker sant i transdebatten, blir behandlet som fredløs i akademia

Samtidig fikk Tory-partiet kritikk for å slippe til LGB-alliansen på sitt landsmøte. LGB-alliansen er en organisasjon som jobber for rettighetene til homofile og bifile, men som ikke aksepterer translobbyens mantra: at alle kan velge kjønn ut fra dagsformen.

Nå går Johnson ut med støtte til Stock, melder The Times.

Boris Johnson has made a significant intervention in the debate over trans rights by praising a charity that has attracted controversy.

The prime minister endorsed freedom of speech for academics after a professor at Sussex University pulled out of a conference amid fears for her safety.

The LGB Alliance was set up two years ago by campaigners concerned about the pro-trans stance of Stonewall, the largest LGBT rights organisation in Europe.

Kathleen Stock, a philosophy professor and a trustee of the LGB Alliance, was due to appear at the charity’s conference today but was forced to withdraw after a campaign by students to get her sacked from her position at Sussex University.

Studenter i finlandshetter har protestert mot Stock under faner som «Stock Out». De kan ikke akseptere en filosof som snakker transaktivistene midt imot. Men statsministeren beskriver LGB-alliansens arbeid som «banebrytende».

Stock har tidligere sagt at hun følte at hennes karriere var truet av en fundamentalt illiberal studentmasse som fremstår som ødeleggende i forhold til demokratiet. En kilde sier det rett ut:

“The Kathleen Stock situation is dreadful. We back freedom of speech to the hilt. This sort of cancel culture is corrosive to democracy and fundamentally illiberal.”

Labour følger woke-mobben, og partiets skyggeminister for likestilling skrev til en velger at hun var svært bekymret over at Stock samarbeidet med LGB-alliansen.

Taiwo Owatemi said the group “should be rejected by all those who believe in equality”. She subsequently insisted that she was not calling for Stock to be sacked.

Men statsminister Johnson ber på myndighetenes vegne om unnskyldning til Stock for måten hun har blitt behandlet på. Bakgrunnen er at Johnson var invitert til en konferanse i regi av LGB-alliansen, men måtte melde avbud. I forklaringen understreker statsministeren at avbudet skyldes arbeidspress, ikke at han ikke støtter foreningens arbeid.

“The prime minister is delighted to learn of this ground-breaking event and is aware of what a truly momentous occasion this will be,” the letter said.

“Unfortunately, as I hope you will understand, it will not be possible for the prime minister to attend, due to pressure on his diary. However, on his behalf, I would like to thank the LGB Alliance for this incredible hard work and send my best wishes for a successful conference.”

Carrie Johnson, statsministerens kone (bedre kjent som «nut nut»), er dog ikke helt på samme lag. Hun holdt blant annet en tale på et arrangement i regi av De konservatives LGBT+-forening som var kritisk til LGB-alliansen.

They argued that “trans people’s rights to exist is not a topic that is up for discussion”.

Slik argumenteres det i woke-verdenen. Som om noen nekter transpersoner retten til å eksistere.

Statsministeren kone kunne fortelle at hun ofte gråter på bakgrunn av alt hatet LGBT+-personer møtes med. Hun gjentok også myten om at transpersoner er ekstra utsatt for hatkriminalitet og diskriminering. Transaktivister har fått gjennomslag for den falske påstanden om at det pågår en drapsbølge mot transpersoner i USA. Men det er faktisk forbundet med langt høyere risiko å være mann enn å være transperson. Det er nesten 40 ganger så farlig å bo i Baltimore sammenlignet med å være en transperson i USA.

Les også: Venstresidens frykt for ytringsfrihet truer demokratiet

Et universitet som støtter den frie tanke

Også universitetet i Sussex sjokkerer, ved å uttrykke støtte til Stock og ytringsfriheten.

In a statement, the University said: “Over the past two weeks, the University of Sussex has vigorously and unequivocally defended Professor Kathleen Stock’s right to exercise her academic freedom and lawful freedom of speech. These freedoms apply to and benefit us all.”

“A vital part of a healthy University community is the ability to discuss, debate and respectfully disagree with a wide range of views and beliefs.”

“The University cannot and will not tolerate discrimination based on protected characteristics, including sex and philosophical belief, and we will take action through our policies and procedures if this happens.”

Dette er sjelden vare fra et gjennomkorrupt britisk akademia, som bør glede alle fritenkere stort. For denne støtten er ingen selvfølge. Tidligere har  fagforeningen gått ut med støtte til transaktivistene.

Yesterday it published a statement of support for trans and non-binary communities and condemned the university’s vice-chancellor for not having done the same.

Fagforeningen skrev i klartekst at de fordømte Stock og hennes anti-trans-holdninger.

“As a union, we strongly condemn all forms of transphobia and call the University of Sussex leadership to heed its institution’s values and commitments as set out in its trans equality statement and its dignity and respect policy.»

Boris Johnson og ledelsen ved universitetet i Sussex fortjener hyllest for å stå imot mobben.

The Times

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.