Oxford Union vil gi «velferdsressurser» for å hjelpe studenter med å takle et foredrag av professor Kathleen Stock denne måneden.

Man kan jo bare unngå å møte opp på foredraget, men dette er tydeligvis for krevende for disse snøfnuggene som utgjør nåtidens toppstudenter.

Kathleen Stock er filosofen som ble fredløs i akademia for å si innlysende sannheter om antall kjønn. Hun sa blant annet at transkvinner ikke er kvinner, noe som selvsagt stemmer. Menn kan ikke bli kvinner. Etterpå sa hun opp sin jobb på Sussex University etter anklager om å være transfob..

– Jeg tror ikke jeg forteller folk noe de ikke på et nivå allerede vet. De fleste vet at det er to kjønn, og at man ikke kan endre kjønn. Også transpersoner vet det.

Stock skiller klart mellom transpersoner og transaktivister, et skille som er meget viktig. Men sannheten er ikke tillatt lenger. Hennes spesialfelt er fiksjon og feminisme.

Hun beskriver ideen om at transkvinner er kvinner, som en fiksjon mange tar del i. Loven som gir transpersoner rett til å endre kjønn, betegnes dermed som en juridisk fiksjon, en slags «nyttig usannhet».

Britisk filosof snakker sant i transdebatten, blir behandlet som fredløs i akademia

Nå skal Stock altså holde et foredrag i Oxford Union, og selvsagt oppsto protestene umiddelbart. Enkelte grupper av studenter ber om at foredraget avlyses, hvis ikke lover de å demonstrere utenfor.

Nå har Oxfor Union erklært at de vil sørge for støtte til de sutrende studentene, siden temaet er så «sensitivt».

The Oxford Union has announced that it will provide “welfare resources” when the philosophy professor speaks, due to “the sensitive nature of the themes discussed at this event”.

Det er altså sensitivt hvis en professor i filosofi sier at det kun finnes to kjønn, men helt akseptabelt at BBC forteller barn mellom 9 og 12 år  at det finnes 100 ulike kjønn.

The university’s LGBTQ+ society has released a statement condemning the union for the invitation, accusing Stock of being a “transphobic and trans-exclusionary speaker” and the union of ignoring the welfare of the society’s members under the guise of free speech.

Selv sier Stock at anklagene er falske, latterlige og sannsynligvis ærekrenkende.

Også ikke-studenter skal få støtte og råd fra studentenes «velferdsoffiserer».

Alfie Davis er «velferdssekretær» for LGBTQ-studentene i Oxford Union. Han mener det er en skandale at Stock får lov til å snakke til forsamlingen ved et av verdens mest kjente universiteter.

– Hver dag blir det gjort et pågående valg av presidenten og bibliotekaren i Oxford Union om ikke å disinvitere Stock, og de må holdes ansvarlige for konsekvensene av å spre hennes feilinformasjon og hat.

– Transrettigheter er langt fra en triviell sak, og som fellesskap er vi lei av å måtte kjempe og argumentere for vår rett til å eksistere. Vi er lei av at fOxford Union gir sin plattform til splittende talere for å skape kontroverser, og vi er lei av at de nekter å lytte til oss som de sårer ved å gjøre dette.

Fra utsiden er det vanskelig å ta slike folk på alvor. Men løgnene fra transaktivistene er velkjente, noe som ikke er så merkelig siden hele bevegelsen er bygget på en åpenbar løgn.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.