Megan Markle og prins Harrys intervju med Oprah fikk to forskjellige mottakelser i USA og i Storbritannia. Mens amerikanske medier kjøpte Megans utsagn med hud og hår, så er britene negative til de sjokkerende utsagnene fra de to «frigjorte» tidligere medlemmene av den britiske kongefamilien.

Megan ble mottatt med stormende jubel i Storbritannia da hun først fremsto som prins Harrys kjæreste. Alle avisenes førstesider viste glade bilder og beundring for Harrys valg.

Senere surnet forholdet mellom paret og mediene. Og det kan de takke seg selv for. De ville gjøre ting på «sin måte», og det bidro til mange tankeløse og egoistiske opptrinn. Hvem proklamerer sin graviditet i en annens bryllup? Jo, Megan gjorde det i prinsesse Eugenies bryllup. Selv ikke-kongelige skjønner at dette er ekstremt upassende.

Megan trodde at hun kunne «lære opp» kongefamilien i sin egen globalistiske woke-tankegang. Hun forsto ikke engang at man kneler for dronningen, selv i privat sammenheng. Hun trodde at kongefamilien var omtrent som kjendiser i L.A. og at man kunne oppføre seg deretter.

Anklagene mot kongefamilien om manglende beskyttelse og om hennes selvmordstanker da hun var gravid, har gått rett hjem blant amerikanske reportere. At hennes egne venner avviser utsagnene, faller for døve ører. Megan ønsker å fremstå som en moderne prinsesse Diana. Men Diana var en uerfaren og naiv 19-åring, mens Megan er en dreven aktør på verdensscenen med sine 39 år. Og dertil også en dreven skuespiller. Skeptiske briter tror ikke på henne.

Det verste med intervjuet var at Megan Markle nærmest kalte kongefamilien for hvite supremasister da hun hevdet at sønnens potensielle hudfarge var et problem for den kongelige familien, og at dette indirekte var årsaken til at sønnen ikke fikk prinsetittel. Hun sa at det var Harry som hadde fortalt henne at et av kongefamiliens medlemmer hadde sagt dette, og at de nå ikke vil si hvem det var.

Vel, dét burde de. For disse spekulasjonene kommer ikke til å ta slutt. Det er kanskje verdt å legge til at dronningen selv måtte godkjenne ekteskapet, ettersom Harry er nr. 6 i tronarvingsrekkefølgen. Det hadde kanskje vært enklere å si nei hvis kongefamilien var engstelige for et barn med brun hud?

Hele anklagen faller på sin egen urimelighet og det var mange som krympet seg på deres vegne ved å måtte se innslaget:
En av seerne mente at hudfargespørsmålet lett kunne ha vært en helt normal samtale:

The racism is an assumed conclusion I notice by them. Rather than a misjudged discussion of genuine curiosity about what colour skin Archie might have (she isn’t that dark after all and genes can skip generations). That discussion in and of itself is not racist.

Den elendige timingen av intervjuet, som paret ikke ville stanse, har gjort britene enda sintere.

Prins Philip er hjerteoperert og har ligget på sykehuset i lang tid. 99-åringen er i så dårlig form at Harry har fått beskjed om å komme hjem.

Det var mange som var enige med Piers Morgan:
Harry hadde sin rolle i militæret og var elsket av britene. Han var den «ville» lillebroren som testet grenser, men som også sjarmerte alle. Den sjarmen er borte nå. Som Mr. Markle har han valgt å gå fra plikter og verdighet til å bli full woke under Megans disiplin. Vi synes synd på ham. Han er en «lost boy».

En meningsmåling i en britisk avis viste at et stort flertall av britene tror at ekteskapet vil holde i maks fem år. Det var riktignok før baby nr. 2 ble annonsert, men det spørs om det forandrer målingen noe særlig. Hvor lenge vil Megans interesse for en avdanket prins vare?

Intervjuet slaktes i kommentarfeltene i britiske aviser. Paret valgte selv å stå frem, til tross for at de hele tiden har sagt at de ønsker mer privatliv.

Her en kommentar fra The Times’ lesere (forkortet) som fikk mange stemmer:

So you have slagged off your dad, brother, sister in law and told your 94 year old grandmother (who is still working by the way), her life’s achievements are meaningless because it is a racist, cold institution she has created.

Finally, well done for labelling everyone who has or has ever worked with or in the Royal household as racists. Unfortunately they do not get Oprah and a prime time audience of millions to respond to this allegation. instead you have tarnished their reputations for ever.

Også i USA reagerer seerne. Ikke alle kjøper den tåredryppende historien til Megan der heller:

I’m from America, and I think the good people of Great Britain should petition the Parliament to remove Harry and Meghan’s titles as well as Harry and his children from the line of succession. No one with that level of hatred and resentment should represent a country.

Men svarte influencere som datteren til Martin Luther King mener visst at kongefamilien nærmest tar livet av svarte:

Svarte, kvinnelige reportere i USA ser på Megan Markle som et forbilde.

Harry sa i intervjuet at han hadde forsøkt å lære opp familien sin gjennom den samme prosessen som han selv hadde vært igjennom:

«I’ve tried to educate them through the process where I’ve been educated.”

Harry sa i intervjuet at han følte seg fanget av kongefamilien. Men i så fall har han gått fra asken til ilden. En kommentar i Daily Mail er mer opplysende:

No, Harry. NOW you are trapped. You just don’t know it yet.

Han er et hjernevasket woke-gissel.

Heldigvis har man alltids britisk humor på sosiale medier:

De som spekulerer i om dette er slutten for kongefamilien, tar feil.

Megan og Harrys selvmedlidende oppførsel har gjort at britene flokker seg om Kate og William.

BBC-reporter Daniela Relphs ansiktsuttrykk oppsummerer hva britene mener om Harry og Megans intervju med Oprah.

Oppdatering: Det hvite hus har kastet seg på saken og med det gjort intervjuet til en politisk ball. Fra NTB:

Det var modig av prins Harry og hertuginne Meghan å ta opp psykisk helse i intervjuet med Oprah Winfrey, sier Det hvite hus i en uttalelse.

– Det krever stort mot fra alle som står fram og snakker om sine problemer med psykisk helse og forteller sine egne personlige historier.

Det sa president Joe Bidens pressetalskvinne Jen Psaki på en pressebrifing i Det hvite hus mandag.

Psaki understreket samtidig at hertugparet nå er privatpersoner og at Det hvite hus derfor ikke kommer til å gi ytterligere kommentarer om dette.

Jen Psaki burde passe sine egne psaker.

 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.