Presseteamet til prins Harry og Meghan Markle advarte BBC på mandag kun timer før sendingen av Oprah-intervjuet at de ville ha upartisk dekning.

Upartisk dekning ble av PR-selskapet definert som «ikke kun hvite menn» til granskning av parets påstander.

Meghan og Harry, som har insinuert at kongefamilien er rasister, lar sitt eget PR-team kreve at BBC mer eller mindre håndplukker hvem som skal dekke intervjuet. Og da vil de helst ikke ha for mange hvite menn.

En av reporterne uttrykte at dette var et merkelig ønske og at Storbritannia ikke er Kina.

“This is the UK, not China. You can’t tell the BBC how to conduct its journalism, which frankly, was more than fair and balanced.”

Under et besøk på en skole i Øst-London i går ytret prins William «vi er absolutt ikke noen rasistisk familie». Han er den første i kongefamilien som har uttalt seg til pressen.

Det er vanskelig å se dette kravet om mangfold til dekning av intervjuet som annet enn indirekte påstand om at hvite menn per definisjon er rasister som ikke kan utføre journalistisk arbeid rettferdig og upartisk.

Woke-krigen mot den hvite mann øker i takt og styrke.

Daily Mail    The Sun

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.