Prins Harry og hertuginne Meghan i TV-intervjuet med Oprah Winfrey. Foto: Joe Pugliese / Harpo Productions via AP / NTB

Prins Harrys popularitet i hjemlandet faller etter det kontroversielle intervjuet med Oprah, der han og hertuginne Meghan anklaget kongefamilien for rasisme.

For første gang siden YouGov begynte å måle Harrys støtte i folket, er det flere briter som sier de har et negativt syn på ham enn som støtter ham.

48 prosent av de spurte sier at de har et negativt inntrykk av ham, mens 44 prosent svarer det motsatte. I en lignende måling før intervjuet, svarte 53 prosent at de hadde et positivt inntrykk av prinsen.

58 prosent sier de har et negativt inntrykk av Meghan, mot bare 31 prosent som har et godt inntrykk av henne. Det er et fall fra 38 prosent før TV-intervjuet.

Målingen viser et skille i befolkningen. De mellom 18 og 24 støtter paret, mens særlig de over 65 misliker dem. 69 prosent i denne gruppen har et negativt syn på Harry, mens hele 83 prosent ikke liker Meghan.

Det er ikke bare Harry og Meghans popularitet som faller. Også prins Charles’ popularitet faller fra 57 til 49 prosent. Han ble i intervjuet anklaget for å ha frosset ut sønnen både økonomisk og følelsesmessig.

Dronning Elizabeth er imidlertid populær som før, med støtte fra 80 prosent av de spurte. Hun har i en uttalelse sagt at hun ble trist av å høre anklagene, og at rasismeanklagene gjør henne bekymret.

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.