Candace Owens møter imam Tawhidi. Når to personer som begge kjemper for ytringsfrihet og som hver dag betaler en pris for å bruke den, blir det spennende og interessant å følge med på samtalen.

Hvorfor har venstresiden mye større sympati for islam enn for kristendom? Det diskuteres om at islam aldri kan bli reformert, men muslimer kan. Om at alle religioner har voldelige elementer i seg, men som overses i majoritetens fortolkninger. Men hvorfor skjer ikke dette i større grad i islam, spør imam Tawhidi. Under intervjuet kaller han venstresiden mer voldelig enn IS, men har i etterkant moderert seg til å kalle venstresiden farligere enn IS.

Candace Owens er nå ved Prager University og har sine egne show som også legges ut på YouTube. Hun ble nylig utestengt fra Facebook i syv dager for å ha skrevet dette:

“Black America must wake up to the great liberal hoax. White supremacy is not a threat. Liberal supremacy is.”

Hun var imidlertid tilbake samme dag, og noterte seg følgende:

“While I am grateful that I have a large enough platform to make noise and force reconsideration— what about the millions of people who do not?” “What about the millions of conservatives who are forever silenced on social media?” she added.

Hva med alle de konservative som ikke har tusenvis av følgere som kan lage bråk overfor Facebook?

Imam Tawhidi er presentert for Documents lesere tidligere, og legger heller ikke her skjul på hva kan synes om mange av sine trosfeller. Tawhidi ser på seg selv som en sosial reformator som ønsker å reformere det muslimske samfunn og den muslimske mentalitet. Selve religionen lar seg ikke reformere, sier han.

Tawhidi mener det ikke er noe grunnlag for å kalle islam «fredens religion», og følgende replikkveksling finner sted:

Candace: Why do they call Islam the religion of peace?
Imam Tawhidi: I don’t know— because it sounds nice?

Er han da islamofob?

Han hevder at muslimske politikere og aktivister som Ilhan Omar, Rashida Tlaib og Linda Sarsour påberoper seg å følge demokratiske spilleregler, men at det i realiteten er svært få reformister som tror på demokrati. Muslimene tror på Koranen, og det er intet skille mellom moské og stat i islam.

Selv illustrere han disse damenes strategi slik:

The tactic Islamist women like Ilhan Omar, Rashida Tlaib and Linda Sarsour apply against other Muslims:

  1. Promote Sharia Law
  2. Violate Sharia Law
  3. Wait for you to call them hypocrites
  4. They will call you Islamophobe
  5. Repeat.

Dette høres jo dessverre kjent ut også på våre kanter.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂