New York Times-journalist Charles M. Blow med sin nye bok «The Devil You Know: A Black Power Manifesto» (The New York Times via AP/NTB)

Journalist Charles M. Blow i The New York Times» har skrevet boken «The Devil You Know: A Black Power Manifesto». Han forteller at han forlot New York for ett år siden. Etter 26 år hadde han blitt en New Yorker, og han hadde planlagt å bli boende der resten av livet. Men så valgte han å flytte til Atlanta. Han vil at flere svarte skal gjøre det samme.

Charles M Blow skriver at de gode sidene ved å bo i New York ikke skjuler det faktum at hans svarte medborgere er låst i en evig undertrykkelse – geografisk, økonomisk og politisk isolert. Svarte er ikke den dominerende kraften i valg av guvernører eller senatorer, skriver Blow. Og dette gjelder ikke bare New York, slår han fast, men alle nordstatene.

Mange svarte nabolag i byene i nordstatene er blitt forlatt av en svart elite, blir foraktet av de hvite progressive og har blitt til en slags permanente flyktningeleirer, skriver Blow. Han mener at han har svaret på problemet ved at de svarte flytter tilbake til sørstatene som de opprinnelig reiste fra etter borgerkrigen. Her kan de svarte kolonisere statene som de ville ha kontrollert hvis de ikke hadde flyktet fra dem, skriver han.

I had an idea to change that. An idea about Black self-determination. Simply put, my proposition was this: that Black people reverse the Great Migration — the mass migration of millions of African-Americans largely from the rural South to cities primarily in the North and West that spanned from 1916 to 1970. That they return to the states where they had been at or near the majority after the Civil War, and to the states where Black people currently constitute large percentages of the population. In effect, Black people could colonize the states they would have controlled if they had not fled them.

Ved å reversere The Great Migration etter borgerkrigen vil de svarte kunne få politisk makt på statsnivå, skriver Blow:

Reversing that tide would create dense Black communities, and that density would translate into statewide political power.

Mange svarte har allerede flyttet til sørstatene, men Blow vil ha flere:

In the early 1990s, Black people constituted a little over a quarter of the population; now they constitute about a third of it. The Atlanta metro area saw an increase of 251,000 Black people between 2010 and 2016. In 2018, The Atlantic magazine described this area as the “epicenter of what demographers are calling the ‘reverse Great Migration’” of Black people to the South.

Biden carried the state by only around 12,000 votes. With this election, Georgia became the model for how Black people can experience true power in this country and alter the political landscape.

Ved at de svarte flytter til sørstatene og stemmer på Demokratene, så vil de få flertall der også, sier Blow.

Charles M. Blow er en aktivist. Han spør seg selv om forslaget hans er rasistisk, og svarer seg selv: nei.

Of course questions — and doubts — abound about such a proposal. Questions like: Isn’t the proposal racist on its face? No.

Mange svarte er redde for å flytte sørover, skriver Blow; de ser åpen rasisme, hillbillies, banjoer, konfederale flagg og Ku Klux Klan.

They see a region that is unenlightened and repressive, overrun by religious zealots and open racists. The caricatures have calcified: hillbillies and banjos, Confederate flags and the Ku Klux Klan.

Alt dette er der, fastslår Blow. Men ifølge en undersøkelse så er rasismen like stor i nordstatene. De hvite i nord er flinkere til å si de riktige tingene, men de mener det samme som hvite i sørstatene, hevder Blow. Med det sier han at hvite som ikke fremstår som rasister, er det allikevel. Vi kan tenke oss at alle hans hvite journalist-kolleger vil klappe begeistret og si seg enige mens de pisker seg selv innvendig i tilfelle de noen gang skulle ha tenkt en negativ tanke om svarte som plyndrer Louis Vuitton-butikker i en slags hyllest til George Floyd. Vi er djevlene, tross alt. Lette å oppdage med lys hudfarge er vi også.

Black people fled the horrors of the racist South for so-called liberal cities of the North and West, trading the devil they knew for the devil they didn’t, only to come to the painful realization that the devil is the devil.

Charles M. Blow kan med New York Times’ støtte tydeligvis få si hva han vil om hvite mennesker. Han oppfordrer svarte til å returnere til sørstatene:

For 150 years, Black Americans have been hoping and waiting. We have marched and resisted. Many of our most prominent leaders have appeased and kowtowed. We have seen our hard-earned gains eroded by an evolving white supremacy, while at the same time we have been told that true and full equality was imminent. But, there is no more guarantee of that today than there was a century ago.

I say to Black people: Return to the South, cast down your anchor and create an environment in which racial oppression has no place.

Blow vil ha «et land inne i landet … et nytt Afrika i Amerika», sier han.

Charles M. Blow sier at Black Lives Matter inspirerte ham til å skrive boken «The Devil you know», som utkommer 18. februar. Han har ingen tro på at deres demonstrasjoner vil utgjøre noen forskjell. Det viktigste er å få politisk makt, mener Blow, og dette vil han gjøre ved at svarte koloniserer sørstatene.

Mangfold er ikke så viktig sett fra «de mangfoldiges» side. Det er makt som teller.

Daily Mail    New York Times

Omtalene av boken er akkurat som forventet:

“A must-read in the effort to dismantle deep-seated poisons of systemic racism and white supremacy.” — San Francisco Chronicle

“Blow’s provocative call for action contains much food for thought…. He paints a devastating picture of how white liberals have failed to match rhetorical support for Blacks with action, and buttresses his political arguments with painful personal experiences.” — Publishers Weekly

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂