Myndigheter og offisielle etater viser av og til med ekstrem tydelighet hvor mange lysår de befinner seg fra vanlige mennesker. I neste uke skal det i Storbritannia debatteres om det skal tilbys 500 pund til alle som tester positivt for covid for å sikre at de isolerer seg. Det hadde vært en god aprilspøk, om det ikke var på ramme alvor.

I et dokument fra Helsedirektoratet er det inkludert et forslag om å tilby penger til alle som tester positivt. Dette er ment for å få flere til å teste seg for covid. Mange som ikke kan jobbe hjemmefra og som har lav inntekt, lar være å teste seg fordi de ikke har råd til å slutte å jobbe. Idag er det mulig å søke om støtte på 500 pund hvis man er covid-positiv og oppfyller en lang liste av kriterier.

Men målgruppen og realitetene krasjer fort når naiviteten og desperasjonen når slike høyder at alle skal bli tilbudt penger hvis de har fått påvist smitte. Vi ser selvsagt straks for oss smittepartyer over hele landet hvor mange unge vil ønske å innkassere raske penger for litt hoste. Kommentarfeltene i avisene er ikke nådige:

Hilarious. They will make catching & spreading covid an industry. They haven’t got a clue!

Totally insane idea. Open to every fiddle possible. Totally unaffordable. Hancock, his sin Doctors and the Department of Health management need a mental health check.

At this rate we are going to be bankrupt before the pandemic is over!

Next we will offer them a fully paid, all-inclusive holiday in the Carribbean!

Etter at forslaget ble lekket, har man forsøkt å ro seg i land. Forslaget kom fra tjenestemenn og har ikke blitt vurdert av statsministeren, skriver BBC.

The Times    Daily Mail     BBC    The Guardian

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂