Britene er de nest feteste i Europa (bare slått av Malta) og de har også flest dødsfall fra koronaviruset i Europa. To av tre briter er overvektige. Boris Johnson unngikk såvidt sitt siste åndedrag og sier selv at det var hans overvekt som gjorde koronaviruset ekstra farlig for ham.

Nå vil helseminister Matt Hancock slanke nasjonen og spare helsevesenet for den store ekstrabelastningen som de overvektige representerer. Den britiske regjeringen estimerer at overvektrelaterte helseproblemer koster helsevesenet mer enn 80 milliarder kroner i året.

Hvis de overvektige går ned fem pund (2,3 kilo), så vil helsevesenet spare penger samtidig som det minsker dødrisikoen fra Covid-19. I The Telegraph skriver Hancock:

“If we all do our bit, we can reduce our health risks and protect ourselves against coronavirus – as well as taking pressure off the NHS”

“If everyone who is overweight lost five pounds it could save the NHS over £100 million over the next five years.

“And more importantly, given the link between obesity and coronavirus, losing weight could be lifesaving.”

Boris Johnson stiller seg bak den nye slankekampanjen som rulles ut av NHS (National Health Service):

Som en del av kampanjen vil leger kunne forskrive sykling som en del av behandlingen. Lokale legekontorer skal også kunne gi pasienter tilgang til sykler. For de som allerede har egen sykkel så kan det søkes om støtte til sykkelreparasjoner.

En annen del av kampanjen er å ikke vise TV-reklame for “usunn” mat før klokken 21 om kvelden. Restauranter vil måtte oppgi antall kalorier for de ulike rettene på menyene sine. Det vurderes å gjøre det samme for alkohol.

BBC  Daily Mail    Glasgowtimes   Metro   The Telegraph

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.