Jeremy Corbyn og Labour har forsøkt å gjøre helsevesenet (NHS) til hovedtema i valgkampen. Gang på gang har Corbyn påstått at Boris Johnson har gjort en avtale om å privatisere deler av NHS som del av en handelsavtale med USA. Dette har de konservative benektet på det sterkeste. Boris Johnson beskriver Labours påstander om delsalg av NHS til USA som «Bermudatriangel» og at det neste er «små grønne menn».

Reddit la fredag ut en melding om at de hadde suspendert 61 profiler som de mener står bak lekkasjene. Kontoene stenges med begrunnelsen om manipulasjon av det britiske valget. De skal være russiske og ha forbindelser til tidligere kampanje på Facebook.

Corbyn har fortsatt å henvise og vifte med disse lekkende dokumentene til tross for at han hadde blitt advart om at det var Russland som hadde lekket detaljer om handelsavtaleforhandlinger mellom Storbritannia og USA.

I en timelang lederdebatt mellom Jeremy Corbyn og Boris Johnson på BBC fredag kveld, var det Boris Johnson som kom best ut av det, ifølge seerne.

Et generelt spørsmål om hvem som gjorde det best har imidlertid ikke så stor informativ verdi all den tid seerne stemmer på «sin» kandidat uavhengig av hvordan han fremsto på skjermen.

Bildet blir klarere når vi ser på hvordan folk vurderte innsatsen på hvert tema. Og her ser vi hvorfor Corbyn satser alt på å vinne NHS-debatten:

Det er betegnende at folk ikke har særlig tiltro til Corbyn når det gjelder Brexit. Men vil de fortsette å stemme på Labour til tross for lederen?

Sky News kaller parlamentsvalget for The Brexit election. Det er ikke NHS det skal stemmes over, men Brexit. 6 uker er en lang kampanjetid og Labour gjør alt de kan for å få folk til å glemme at det viktigste temaet for dette valget er Brexit.

Image result for sky news brexit-election"

Det pågår en stor rekruttering på sosiale medier av nye, unge velgere  som i hovedsak stemmer Labour og Liberaldemokratene og helst vil forbli i EU. Flere hundre tusen har registrert seg for første gang i løpet av de siste dagene.

Image result for young voters registration uk"

Selv om mange nye velgere har meldt seg, så er det allikevel en mindre andel totalt av disse sammenliknet med de eldre som stiller opp ved valgurnene.

Slaget vil uansett stå om Nord-England og The Midlands i de tradisjonelt sterke Labour-valgkretsene. Marginene er små mange steder.

Daily Mail lister opp hver eneste valgkrets hvor det er mulig å skifte ut Labour-kandidaten for å sikre seier for Boris Johnson og Brexit.

Det er fem dager igjen til valget.

Daily Mail