Fra inngangen til OsloMets lokaler på hjørnet av Pilestredet og Edvard Storms gate i Oslo. Foto: Document.

Rektor Curt Rice ved OsloMet, nummer to-universitetet i hovedstaden som tidligere het Høgskolen i Oslo og Akershus, beklager at det ikke er flere vitenskapelige ansatte ved institusjonen som går med hijab.

Det melder Khrono, en nettavis viet til nyheter om forskning og høyere utdanning som utgis ved OsloMet.

Offentlig statistikk viser at andelen forskere i norsk akademia har økt fra 18 prosent i 2007 til 29 prosent i 2018. Det er imidlertid få fra andre generasjon:

Men svært få av dem er norskfødte med innvandrerforeldre. Disse utgjorde kun 0,5 prosent av de ansatte i forsker- og faglige stillinger ved norske universiteter, høgskoler, helseforetak og forskningsinstitutter.

Mens det totalt var 10.633 innvandrere i disse stillingene i 2018, var det kun 190 norskfødte med innvandrerforeldre.

Rice vil ha mer av det han kaller «mangfold»:

— Jeg tror faktisk ikke vi har en eneste faglig ansatt ved OsloMet som bærer hijab, i hvert fall har jeg ikke lagt merke til det. Det er leit fordi en betydelig del av den kvinnelige befolkningen i Oslo bruker hijab, og jeg vil også se dem blant våre vitenskapelige ansatte, understreker Rice.

Den økte bruken av hijab er en viktig indikasjon på fremveksten av islamismen i Norge, og både fenomenet selv og dette symbolet på det fremkaller ubehag både hos sekulære mennesker fra muslimske land og innfødte nordmenn.

Islamismen er en antikulturell kraft med et totalitært enfold som endestasjon. At den øverste lederen ved et norsk universitet vil ha mer av symbolet på islamismen, er en skam for høyere utdanning i Norge.

Den islamistiske organisasjonen IslamNet har tidligere hatt en aktiv studentforening ved Høgskolen i Oslo, der denne har hatt kjønnsdelte bønnerom og arrangementer.

IS-kvinnen med et angivelig dødssykt barn som ble hentet fra Syria til Norge i fjor, hadde vært med i denne studentforeningen.

 

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂