Det kinesiske koronaviruset er blitt til et britisk virus, ifølge Angela Merkel. Det hun mener selvfølgelig er at viruset fra Kina har mutert i Storbritannia. Hun vil forlenge nedstengningen av Tyskland med minst to måneder til. Årsaken er den muterte virusvarianten som er mer smittsom.

NTB skriver:

– Dersom vi ikke klarer å stoppe dette britiske viruset, vil vi ha en tidobling av smittetilfellene innen påske, sa Merkel på et partimøte i CDU, opplyser partikilder til den tyske avisa Bild.

„Wenn wir es nicht schaffen, dieses britische Virus abzuhalten, dann haben wir bis Ostern eine 10-fache Inzidenz“

Mens Trump ble beskyldt for rasisme da han kalte viruset kinesisk, så er det altså helt greit å kalle det et britisk virus hvis det er Merkel som gjør det. Just sayin’.

The Guardian skrev at WHO har rådet til ikke å lenke viruset med Kina eller Wuhan for å unngå diskriminering og stigmatisering:

The World Health Organization has advised against terms that link the virus to China or the city of Wuhan, where it was first detected, in order to avoid discrimination or stigmatisation.

Hvor er WHO nå? Og burde ikke Twitter og Facebook komme på banen og slette Merkels profiler for slik stigmatisering av de stakkars britene?

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Kjøp Asle Tojes bok her!