Leserbilde fra muslimsk begravelse i Malmö.

Politiet har flere ganger blitt tvunget til å gripe inn overfor muslimske begravelser i Malmö. Men frem til forrige tirsdag dreide det seg kun om forebyggende arbeid. Kirkegårdsforvaltningen har måttet sette inn vektere.

– Våra skyddsombud har hotat stoppa begravningar på grund av smittrisken, sier kyrkogårdschefen Sven-Erik Perlman Aspeklev.

I slutten av november forbød regjeringen sammenkomster med flere enn åtte deltakere. For begravelser ble grensen satt til 20 personer.

– Det här är inte lätt. Vi har fått ta hjälp av bland annat polis för att få ut budskapet om max 20 personer, sier Sven-Erik Perlman Aspeklev.

– Många sköter detta bra, men inte alla. Det är särskilt vissa församlingar och moskéer, eller kanske snarare vissa imamer, som inte tar detta till sig.

Ved lunsjtider forrige tirsdag dukket det opp flere hundre personer til en begravelse på Östra kirkegårdens muslimske avdeling. Da ble politiet nødt til å rykke ut.

– Jag förstår personalens inställning. De som arbetar med begravningarna utsätts för smittrisk när det är så många gäster på plats, sier Sven-Erik Perlman Aspeklev.

Imamen Samir Muric fra Arlöv mener at det er et samfunnsproblem at mange ikke respekterer restriksjonene som skal beskytte mot smittespredning. Han synes dog at det er urettferdig å peke ut kun muslimer for ikke å følge reglene når både den svenske statsministeren og justisministeren var ute og handlet i trengselen på shoppingsentre før jul.

– Det blir lite dubbelmoral. Reglerna måste gälla lika för alla, sier Samir Muric.

Expressen

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.