Forfatter Björn Ranelid  skriver at svenske medier og politikere må holdes ansvarlig for utviklingen i Sverige. Landet er i krig, men de nekter å omtale det, skriver forfatteren. Foto: Björn Ranelid / Facebook

Den svenske forfatteren Björn Ranelid er ikke nådig i sin karakteristikk av svenske medier. – Avisene er farlige både for omgivelsene og for leserne sine, skriver han. – De fornekter sannheten om hva som foregår i den kriminelle sfæren i landet.

På sin offentlige Facebookside har Ranelid skrevet et innlegg der han oppsummerer det han kaller «bevis for at krigen i Sverige fortsetter». Forfatteren skriver at mediene unnlater å bruke riktige ord når de omtaler terrorhandlinger, som blant annet et angrep med håndgranat mot boligen til en svensk politimann.

En sådan handling som riktar sig mot en polis och dennes eller dennas anhöriga skall betraktas som terrorism, därför att poliser är satta att värna och skydda samhällets medborgare. Det korrekta begreppet för sådana brott skall alltid användas.

Ranelid påpeker at det er krigshandlinger når kriminelle hevner seg på politiet, og at det per definisjon er terrorisme når uskyldige rammes. Forfatteren skriver at journalistenes holdning til hendelsene er farlig, både for politiet og for leserne, fordi de ikke gjengir det som faktisk skjer i Sverige.

De fega och okunniga journalisterna som skrev öppna brev till mig i tidningarna är farliga för sin omvärld och sina läsare, eftersom de förnekar sanningar om vad som pågår i den kriminella sfären i Sverige. De borde byta yrke eller få undervisning av poliser om vad som pågår i riket där de bor och arbetar på tidningarna.

Men Ranelid refser ikke bare mediene. Han skriver at politikerne sitter med medansvar for den farlige utviklingen i Sverige.

Alla politiker som på olika sätt ignorerar, bagatelliserar och förnekar den empiriskt och vetenskapligt belagda sanningen är i någon mening medskyldiga till det grymma och farliga skeendet i Sverige.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.