En tekst som den svenske forfatteren Björn Ranelid har skrevet om Sveriges krigslignende tilstander, ble sendt til 72 aviser, men ingen ønsket å publisere den. Nå er han rasende på «falske journalister» som tilslører sannheten om situasjonen i landet.

Forfatteren har tidligere slått alarm om at Sverige er i krig som følge av den eskalerende voldskriminaliteten, usikkerhet og innskrenkningen av ytringsfriheten, melder Fria Tider.

I november i fjor anklaget Ranelid mediene for å skjule sannheten.

«Journalister och politiker som bestrider eller förringar dessa sanningar är farliga i sina ämbeten» skrev Björn Ranelid den gang.

Nå har forfatteren fått bekreftet sine påstander. Onsdag 26. mai publiserte Ranelid en tekst med tittelen «Sannheten om de dødelige skytingene i Sverige» på sosiale medier, med henvisning til nyheten om at Sverige nå topper listen over dødelige skudd i Europa.

Ranelid uttalte at «to ignorante og falske journalister i Sydsvenska Dagbladet og Göteborgs-Posten» angrep ham da han slo alarm om saken tidligere.

«Jag hämnas aldrig på oförrätter och lögner från journalister som skrivs om mig. Min avsikt är att vänta ut deras nederlag och det har skett i dag genom nyheten från Brottsförebyggande rådet», skrev han i innlegget.

I et nytt innlegg tirsdag skriver Ranelid at et ektepar kontaktet ham og ønsket å spre teksten hans fra forrige uke. De tok på seg arbeidet med å sende Ranelids tekst til hele 72 aviser.

«Därför bad kvinnan och mannen om mitt tillstånd att skicka min artikel till olika tidningar; det blev sammanlagt sjuttiotvå stycken. I går meddelade de mig att fyra tidningar har avböjt publicering och de resterade sextioåtta tidningarna har inte svarat dem som lämnade in texten», skriver Ranelid.

Resultatet ble fire avvisninger og 68 ubesvarte forespørsler. Ranelid er på sin side ikke overrasket.

«Jag skrev till paret att jag är och var övertygad om att inte en enda tidning i Sverige tar in en sådan text som består av sanningar om den grövsta kriminaliteten i riket. De tidningarna kan inte tysta mig», skriver han.

Ranelid: 72 tidningar fick min text – ingen vill publicera 

Kjøp boken fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.