Björn Ranelid.

– Sverige er i krig, og politikerne bærer ansvaret, skriver den svenske forfatteren Björn Ranelid. Han mener det må tas et krafttak mot gjengvold, terrorisme, bilbranner og voldtekter.

Ranelid legger ikke fingrene imellom i et innlegg i Expressen. Den prisbelønte forfatteren knaller til mot den eskalerende volden og politikerne han mener bærer ansvaret for at «Sverige befinner sig i krig».

«Varje flicka och kvinna som är rädd för att springa, promenera och visats i parker och på olika platser i Sverige är värd att ta på yttersta allvar. Ingen man skall slå, hota eller våldta någon kvinna. Det är ett krig mellan frihet och tvång.»

(…)

«Ynglingar mördas och avrättas inför vittnen som råkar vara nära till dåden i stunden. Det är krig och ingenting annat. Hundratals anhöriga, vänner och bekanta drabbas av dödsfallen inom och utom deras familjer. Hämnd och vendettor är en del av kriget. De berörda slår till var och när som helst.

Begreppet heder har fått en pervers och sjuk innebörd de senaste tjugofem åren i Sverige. Ordet heder skall inte betyda fysiskt våld, tvång, hämnd eller skillnad mellan könen. En kvinna som mördas i sken av begreppet heder inom en familj är en tragedi för alla människor som bor och lever i Sverige, eftersom små barn hör, ser och minns inför framtiden.»

Ranelid ramser opp: påsatte bilbranner, svindel, voldtekter, sprengninger, æres-/skamvold, gjengdrap og terrorangrepet i Drottninggatan. Han avfeier de vanlige forklaringene om at «ynglingarna är frustrerade, förbannade och vilsna» som «strunt och dumheter».

Forfatteren konstaterer at dagens yrkeskriminelle hverken «svälter eller saknar tillgång till rent vatten», og har tilgang på både bolig og skolegang:

«Samtliga dessa vettvillingar har haft en högre materiell standard i sina hem än flera tusen av barnen och ungdomarna som växte upp på Ellstorp i Malmö där jag bodde med mina föräldrar och två syskon på fyrtiosju kvadratmeter i två små rum och kök från 1949 till 1966».

Ifølge Ranelid mangler «tusentals flickor och pojkar i svenska hem i dag» oppdragelse. Det trengs en åndelig revolusjon:

«Jag känner flera hundra individer som kämpade i skolan och utbildade sig, trots att de och deras familjer levde under knappa förhållanden. Sverige är i behov av en andlig revolution i etik, moral och uppfostran av barn.»

«Det har ingenting med politik eller ideologi att göra. Det handlar om etik, moral och samvaron mellan människa och människa», skriver han.

Til syvende og sist er det politikerne som bærer ansvaret for situasjonen, mener Ranelid: «Lageret av bortforklaringer er tomt».

Politikernes oppgave er nå å «genom lagar och olika beslut i praktisk handling se till så att alla rånare, mördare, dråpare, våldtäktsmän, terrorister och pedofiler döms och placeras i fängelser», fastslår Björn Ranelid.

Kjøp Oriana Fallacis bok her