Marine Le Pen under en pressekonferanse i Calais den 11. mars 2020. Foto: Michel Spingler / AP / NTB.

Jeg er ikke blant dem som gratulerer USAs fremtidige president før valget er offisielt avgjort og saken fremdeles befinner seg i rettssystemet, sier Rassemblement Nationals (RN) leder Marine Le Pen.

Etter den franske presidentkandidatens oppfatning er det derfor ikke rett å anerkjenne at Joe Biden har vunnet allerede nå, melder Le Figaro.

På spørsmål om anklagene om valgfusk som Donald Trump har reist, sier Le Pen at «vi må vente og høre hva USAs rettsvesen vil si».

Stemmetall er blitt justert både opp og ned sammenlignet med det som ble oppgitt kort etter valget, sier RN-lederen, som mener at gjenvalg av Trump som USAs president ville være det beste for Frankrike.

«Jeg er ganske overrasket over denne enstemmigheten i mediene, delvis også i politikken, i hastverket med å kunngjøre et resultat når vi vet at det pågår søksmål som i øyeblikket er til behandling hos domstolene», sier Le Pen.

 

 

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.