Marine Le Pen deltar ved en seremoni for innlemmelsen av Missak Manouchian (1909–1944) og hans 23 motstands­folk i andre verdens­krig ved Pantheon-monumentet i Paris den 21. februar 2024. Foto: Christophe Petit Tesson / Pool via AP / NTB.

På ett eller annet tidspunkt blir vanlige folk lei av de herskende elitenes vanstyre, løgner og bedrag. Og nå virker det som om turen har kommet til Frankrike.

Ifølge en nylig meningsmåling ville Marine Le Pens nasjonalist­parti Rassemblement National (RN) ligge an til å vinne et flertall i den franske nasjonal­forsamlingen hvis det ble holdt valg i dag.

Målingen, som omfattet 4000 velgere og var bestilt av sentrums­partiet Les Républicains (LR), viste at tidligere president­kandidat Marine Le Pen kunne vinne mellom 243 og 305 plasser i nasjonal­forsamlingen. Det er mer enn en tredobling av de 89 plassene partiet fikk ved valget for to år siden. Det behøves 289 for flertall.

Derimot går det ikke så bra for president Emmanuel Macrons regjerings­koalisjon, som ifølge målingen ligger an til et sted mellom 117 og 165 plasser – en alvorlig nedtur i forhold til de 245 den fikk i 2022.

Den såkalte NUPES-koalisjonen av en rekke partier på venstre­siden kunne sett frem til et sted mellom 55 og 79 plasser i parlamentet, hvis valget ble holdt i dag. I den sittende nasjonal­forsamlingen har sammen­skrapet av kommunistiske og radikale venstre­partier 131 plasser.

Figur på side 7 i Ipsos’ rapport til Les Républicains (LR) som viser instituttets estimat av mandat­fordelingen i den franske nasjonal­forsamlingen i tilfelle nyvalg. Figur: Alexandre Loubet / X.

Bakteppet for menings­målingen var at president Macron kanskje ville bli tvunget til å oppløse parlamentet i desember fordi Le Pens parti hadde blokkert forslaget hans til en ny innvandrings­lov. I stedet valgte Macron å rette seg etter RNs krav og innføre en strengere lov.

Tidligere ble Rassemblement National regel­messig kalt et høyre­ekstremt ytter­parti som ingen kunne ta alvorlig. I dag tegner det til å bli Frankrikes sterkeste, og Marine Le Pen har gode sjanser til å vinne president­valget når Macrons president­periode utløper i 2027.

Foreløpig er interessen størst for RNs sjanser ved valget til EU-parlamentet i juni. Også her ser det bra ut for Marine Le Pen. Ifølge en annen menings­måling, som ble gjennomført i mars, har partiet hennes en ledelse på 13 prosent­poeng over Macrons koalisjon.

Den nye politiske virkelig­heten må sende kulde­gysninger gjennom EU-byråkratiet i Brussel, som stadig er i full gang med å påtvinge de europeiske landene et globalistisk tyranni.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.