Nytt

Den franske læreren Samuel Paty ble brutalt myrdet utenfor Paris sist fredag. Han ble 47 år. 

Verden er rystet over det groteske terrordrapet på læreren Samuel Paty i Paris. Men i enkelte muslimske kretser ligger ikke problemet i terroren, men i ytringsfriheten de mener utløser det hele. De mener den bør avskaffes.

Mens de fleste tar avstand fra terrorhandlinger av denne typen, er det enkelte relativt profilerte personer som mener dette kan forstås, og bør ses som et uunngåelig resultat av at islam krenkes. Etter deres syn ligger derfor hele problemet i den ytringsfriheten som gjør det mulig å provosere islam.

Eksempelvis har redaktøren av det britiske muslimske nettstedet 5Pillars (5 søyler), Roshan M. Salhi,  vært raskt ute med sin fordømmelse. Men i stedet for å fordømme handlingen og terroristen, går han løs på tidsskriftet Charlie Hebdo og andre som han mener provoserer frem slike handlinger.

I en melding på Twitter fyrer Salhi løs mot «rasister og islamofobe» han hevder skaper splid med «gjentatte provokasjoner». Han mener ytringsfriheten ikke er verdt å lage borgerkrig for, og at det nå er på høy tid at franske myndigheter stenger det satiriske og tidsskriftet Charlie Hebdo.


Roshan M. Salhi får noe støtte, men aller mest møter han kraftig motbør på Twitter. Han kritiseres sterkt i en del av kommentarene under den aktuelle tweeten. Blant annet skrives det:

«Are you insane? Respond to a brutal murder by blaming the victim and giving in to the homicidal bullies??»

«Offend us and there will be consequences…? Sick tweet.»

«Moderate Muslims»… I’m really less and less sure if they actually exist.»

I noen kretser «forstår» man det som skjedde, enkelte jubler til og med.  Men de fleste mennesker verden over tar skarp avstand fra handlinger som dette terrordrapet. Også en rekke muslimer sier klart fra at dette er totalt uakseptabelt:

«Forferdelig halshogging i Frankrike. Muslimer som begår slike handlinger i islams navn, er ikke islams eller profetens forsvarere. De er fiender av menneskeheten, islam og islams profeter,» skriver samfunnsdebattanten og muslimen Mohammad Usman Rana på Twitter lørdag.

Leder Linda Noor i Minotenk kaller angrepet bestialsk.

Les også: Islamsk Råd advarer mot å kalle halshuggingen islamistisk

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!
Les også