DITIB Zentralmoschee i Köln. Foto: Raimond Spekking / Wikimedia Commons.

I Tyskland har politiet forbudt en planlagt demonstrasjon foran stormoskeen i Köln, som knyttes til den tyrkiske islamist­bevegelsen Ditib.

Bakgrunnen er frykt for store konsekvenser av å provosere den muslimske verden, melder Deutschlandfunk.

En privatperson ønsket å arrangere demonstrasjonen parallelt med fredagsbønnen neste uke, sier en talsmann for politiet. Det ville være å forvente at også karikaturer av profeten Muhammed ville bli vist. I tillegg fantes det indikasjoner fra sikkerhetskretser om at det hele kunne utløse voldelige handlinger.

Initiativtageren hadde opplyst at demonstrasjonen skulle skje til minne om den drepte franske læreren Samuel Paty og den nylig avdøde danske tegneren Kurt Westergaard.

Westergaard lagde den mest kjente av Muhammed-karikaturene som ble offentliggjort i Jyllands-Posten i 2005. Samuel Paty ble drept av en tsjetsjensk terrorist utenfor Paris i oktober i fjor, etter at han hadde vist frem Muhammed-karkaturer fra Charlie Hebdo for en skoleklasse mens han underviste om ytringsfrihet.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂