Det har vært flere støttemarkeringer for terrorofferet Samuel Paty etter at den franske læreren ble halshogget på åpen gate forrige uke. Foto: Michel Euler/AP/NTB

Den franske avisa La Nouvelle Republique har fått trusler på sosiale medier etter at den trykket en karikaturtegning av Muhammed på forsiden.

Journalist Christophe Herigault sier ifølge Reuters til BFM TV at avisen har fått fire–fem trusler, som den har anmeldt.

Avisa trykket en satiretegning fra magasinet Charlie Hebdo på sin forside søndag. Det ble gjort for å rette søkelyset mot at ytringsfriheten er under trussel fra islamistiske terrorister etter halshoggingen av historielæreren Samuel Paty i forrige uke.

Læreren hadde vist Muhammed-karikaturer i en undervisningstime om ytringsfrihet, noe fransk politi mener var motivet bak terrorangrepet. Trykkingen av Muhammed-karikaturer var også motivet for terrorangrepet mot Charlie Hebdo i 2015.

Kjøp Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.