The Commission on Presidential Debates. Foto:Julio Cortez/AP/Scanpix

Leder av kommisjonen som bestemmer valgdebattene, Frank Fahrenkopf, sier at vedtaket om at neste debatt skal være virtuell er endelig. Den vil gå av stabelen 15. oktober med eller uten presidenten.

Fahrenkopf sier at det er sikkerheten som går foran alt. Derfor vil de ikke tillate en fysisk debatt. Det er samme forsiktighetslinje som Biden følger. Trump følger en mer robust linje: Hvis folk er testet og negative er det ikke noe i veien for å ha en fysisk debatt. Hvis man skulle følge forsiktighetslinjen ville livet i USA stanse opp. Det er millioner av mennesker som hver dag risikerer å bli smittet på arbeid for å levere varer og tjenester som sitter i sin bunker med munnbind.

Den tredje debatten blir den 22. oktober, som avtalt. Trump har bedt om at det blir neste og at det blir en tredje den 29. oktober. Men det har Biden sagt nei til fordi de har lagt planer for valgkampen. Det bøyer Fahrenkopf seg for og sier at it takes two to tango.

Kommisjonen tar ikke hensyn til presidentens ønsker, men følger Bidens.

 

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!