Chris Wallace, Megyn Kelly og Bret Baier 3. mars 2016. Hvem som leder debattene har stor betydning og de kan påvirke utfallet. Foto: Carlos Barria/Reuters/Scanpix

Etter usikkerhet om Biden i det hele tatt ville stille til debatt, er det nå avtalt tre debatter mellom Trump og Biden og en mellom Pence og Harris.

Den første debatten skal ledes av Fox News Chris Wallace. Selv om Wallace arbeider for Fox News står han langt fra Trump. Debatten skal gå i Cleveland, 29. september.

Den andre skal ledes av Steve Scully, producer og politisk redaktør for C-Span, en konservativ TV-kanal. Det er et nyere bekjentskap. Mitt Romney tapte debatten mot Obama i 2012 fordi CNNs Candy Crawley grep inn til Obamas fordel. Debatten går i Miami 15. oktober.

Den tredje debatten går av stabelen 22. oktober, og ledes av Kerstin Welker, politisk korrespondent i Det hvite hus for NBC News.

Visepresidentkandidat-debatten finner sted i Salt Lake City 7. oktober og ledes av Susan Page, fra USA Today.

Første og tredje presidentkandidatdebatt vil bli styrt av moderator ut fra seks temaer som blir trukket ut en uke i forveien. Men den andre debatten vil være som et town hall-meeting der kandidatene tar spørsmål fra publikum i salen.

 

Fox News, NBC and C-Span Journalists to Moderate Trump vs. Biden Debates