Spørsmålet er ikke så merkelig som det høres ut. Kamala Harris kan fort være den som sitter i Det ovale kontor på denne tiden neste år. I så fall må hun velge en visepresident.

Joe Biden klarer ikke å unngå tabber.

Da han var i ferd med å begi seg ut på Normandies store scene for å minnes USAs forsvar av friheten på D-dagen, bekreftet denne avisen det nasjonen allerede kunne se. Den amerikanske presidenten er på farlig glid inn i alderdommen i et stadig farligere nasjonalt og internasjonalt miljø.

Dette skriver Kenneth L. Khachigian i Wall Street Journal. Han er tidligere taleskriver for president Ronald Reagan.

Den første testen for Biden er debatten mot Trump, som skjer om tre uker. Kan Biden forsvare sin politikk, som har ført til inflasjon, masseinnvandring over åpne grenser og eksploderende statsgjeld, mens han samtidig styrer verden stadig nærmere en tredje verdenskrig?

Velgere avgjør i prinsipp valg. Men i 2020 dro Biden seieren i land ved hjelp av partiske medier, Big Tech og sterke mistanker om regelrett valgfusk. Selv satt Biden i en kjeller hele valgkampen. Nå er han fire år eldre og i enda verre mental tilstand.

Meningsmålinger tyder på at Trump vil vinne valget i november, men hva vil skje om Biden faktisk vinner? Kan han holde ut mer enn ett år etter å ha avlagt embetseden på nytt?

Hvis ikke åpner dette for president Kamala Harris. Harris gjorde det elendig som kandidat i primærvalgene i 2020, og er svært lite populær blant amerikanske velgere.

Mistenksomheten rundt hennes kognitive og politiske evner har dominert årene hennes som visepresident, skriver Khachigian.

Og dette er til og med før de neste store spørsmålene: Kan hun stå opp mot Vladimir Putin eller Xi Jinping? Er hun forberedt for å ha ansvaret for kodene til atomvåpnene?

En avgjørende test vil være når Harris eventuelt må utnevne en visepresident. Vil hun, som Biden, fokusere på «mangfold», slik de mest progressive kreftene i Demokratene krever?

Kamala Harris fokuserer på hudfarge, kjønn og «equity» etter orkanen i Florida

Biden lovte å velge en kvinne som sin visepresidentkandidat. Vil Harris velge en homofil mann eller en lesbisk kvinne? Hvor far out må valget hennes være for å bli akseptert? Må hun gå hele veien, og velge en transkjønnet muslim med mentale problemer og funksjonshemming?

Det høres vilt ut, men Demokratene er et parti som beveger seg inn i et mørkt hull av sinnssyke ideer.

Spørsmålet om Biden må skiftes ut er verken useriøst eller et politisk spill. Å skjule Bidens mentale og fysiske forfall er ikke lenger en luksus landet har råd til.

Hvis Biden blir gjenvalgt den 5. november, vil Kamala Harris nesten helt sikkert flytte inn i Det ovale kontor før mellomvalget i 2026. Landet fortjener å få vite om hun er i stand til å lede den frie verden, sikre økonomien vår, bevare kulturen vår og – som Biden-Harris-teamet gjentatte ganger roper – beskytte demokratiet vårt.

Dette føles omtrent som det mange nordmenn følte før stortingsvalget i 2021. Åtte år med Solberg-regjeringen, kanskje etterkrigstidens dårligste regjering, og mange nordmenn tenkte: Det kan vel ikke bli verre enn dette?

Jonas Gahr Støres katastrofale regjeringstid har vist oss at politikk alltid kan bli verre. Slik bør de som stemmer på Demokratene av gammel vane også tenke.

Det er ikke mange som kan klare å bli en verre president enn Joe Biden. Kamala Harris er dessverre en mulig kandidat som ser ut til å ha så totale mangler på evner og karisma at hun kan klare det umulige.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.