Brun og Blid i Fredrikstad. Google Maps

Det er solstudioet Brun og Blid på Wilbergjordet i Fredrikstad som hevder at en mann har koblet om sikkerhetsmekanismene og fjernet sikkerhetsglass på solsengen, skriver Fredrikstads Blad.

Brun og Blid-kjeden er en franchise, og dette solstudioet går under det juridiske navnet Ha Solsenter AS. Solstudioet skiftet eiere i februar 2020. Daglig leder er Mohammed Ali Alshimeri, som også eier 50 prosent av aksjene. Han er født i 1995. Den andre eieren er Moamel Ali Mohammed Al-Hsainawi, som er født i 1998.

NTB skriver:

To kunder fikk annengrads forbrenning etter å ha benyttet et solarium i Fredrikstad. Solstudiokjeden mistenker sabotasje og vil politianmelde saken.

To kvinner hadde uavhengig av hverandre vært i samme solstudio, den ene torsdag og den andre fredag. Begge gikk til legevakten for å bli behandlet for forbrenning.

– Det er helt forferdelig. Det brenner, koker og svir i huden i ansiktet, på hendene og overarmen. Jeg har ligget med frosne wokposer i ansiktet for å kjøle ned huden, forteller den ene av kundene, en kvinne i begynnelsen av 50-årene, til Fredriksstad Blad.

Den som drev solstudioet, hadde kontaktet henne og fortalt at to av filtrene på de fire ansiktssolene hadde blitt stjålet.

Den yngste av de to, en kvinne i 20-årene, tok også 20 minutter sol i det samme rommet fredag.

Daglig leder Thorbjørn Frantzen i solstudiokjeden opplyser at de har video og personalia på en bestemt person som var inne på det aktuelle rommet i halvannen time.

– Han benyttet solen i 20 minutter. Resten av tiden må han ha benyttet på å fjerne glassfilteret. Han har rett og slett koblet om sikkerhetssystemet, sier Frantzen, og legger til at de kommer til å politianmelde saken.

Thorbjørn Frantzen er daglig leder for hele franchisekjeden Brun og Blid.

Kjøp Halvor Foslis bok her!