Migranter ombord på et spansk redningsfartøy i Murcia, Spania. Foto: Murcia Today/Twitter

Etter at mer enn 20 båter med migranter i hundretalls har nådd spanskekysten fra Algerie den siste uken, er spanske myndigheter nå tvunget til å reåpne flere migrantsentre. Spania «er overveldet av migrantstrømmen» skriver den spanske lokalavisen Murcia Today.

Migrant transit centres to be re-opened in Spain following increased pressure from migrant boats

Ifølge den spanske lokalavisen har migrantstrømmen utløst en følelsesladet debatt i Spania, ikke minst fordi både myndighetene og befolkningen har mer enn nok med å håndtere korona-pandemien. Migrantstrømmen tvinger allerede overbelastede myndigheter til å opprette nye mottakssentre, og sørge for at migrantene settes i karantene. Ettersom flere migranter har testet positivt for korona, utløser dette et ekstra press på helsevesenet.

Etter at blant annet en korona-smittet migrant-pasient brukte laken til å fire seg ut fra tredje etasje på et sykehus i Cartagena, har myndighetene har sett seg nødt til å leie inn private vaktselskap for å hindre at flere korona-smittede migranter rømmer fra sykehusene og overbelastede motytakssentre.

Den nye migrantruten fra Algerie har så langt ikke vakt stor oppmerksomhet i Europa utenfor Spania, men arabiske nettsteder, som Middle East Monitor følger med.

Record flow of boat migrants from Algeria to Spain

Les også:

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.