Migranter som er blitt plukket opp fra en båt i Middelhavet kommer til havnen i Malaga den 19. oktober 2017. Foto: Jon Nazca / Reuters / Scanpix.

 

Et uvanlig høyt antall migranter har de siste dagene strømmet til sørkysten av Spania, fra Andalusia og Murcia helt opp til Costa Blanca, samt til den spanske enklaven Ceuta.

Bare til den sørøstlige Murcia-regionen er det i løpet av 48 timer kommet ca. 500 migranter fra Algerie i 50 forskjellige båter, skriver El Mundo.

Francisco Bernabé, som representer Murcia i det spanske parlamentet, uttaler at denne bølgen av migrantbåter er et «koordinert angrep på vår grense, og derfor også på EUs grense».

Bernabé vil sende en klar melding til mafiaene som smugler mennesker. Han sier at alle kan komme seg til Spania, men det må skje legalt.

Reaksjonen på angrepet er en smule lattervekkende, all den tid erfaringen viser at den illegale veien til Europa fungerer mye bedre enn den legale. Og hvor heldig er det egentlig av Bernabé å signalisere at Spania i prinsipp står med åpne armer for migranter?

Myndighetenes representanter roser kystvakt, militære og humanitære organisasjoner for den store innsatsen de har lagt ned for å hanskes med situasjonen.

Den klare meldingen er i virkeligheten denne: Europas mottaksapparat fungerer helt supert, og europeerne ligger i mentalt koma. Reis nå.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂