59 personer fra Algerie, som ankom Spania i forrige uke via båter over Middelhavet, har rømt fra Cabezo Beaza idrettshall i Cartagena som de ble plassert i på grunn av karantene.

De rømte algerierne, som NTB feilaktig omtaler som flyktninger, var en del av 259 migranter i karantene etter å ha vært i kontakt med 34 andre algeriere som testet positivt for koronavirus.

Image

Politiet har funnet 15 av de rømte og leter frenetisk etter resten.

The immigrants were placed in a mandatory quarantine because during their trip they had come into direct contact with other immigrants who had indeed tested positive for the coronavirus. The Guardia Civil has already located 15 of the fugitives, however, they are frantically searching for the rest.

Más de una veintena de inmigrantes irregulares charlando en el campamento de Escombreras.

Spanske myndigheter følger situasjonen til sjøs nøye. De forventer en forestående bølge av båter som kan bringe flere dusin algeriske innvandrere til Murcia-regionen en uke etter ankomsten av 468 migranter fordelt på 31 båter.

259 personer ble først plassert i et feltsykehus, og onsdag morgen rømte rundt 100 algeriske migranter fra denne koronakarantenen i Spania.

Avisen El Espanol skriver at 500 båter er sett i Algerie av et Frontex-fly klare for å reise til Spania. Båtene var ved Mostaganem kysten.

Image

 

Hvis det kommer 10 personer per båt, så forventer Spania å få 5000 nye migranter til Almeria eller Alicante i løpet av den nærmeste tiden.

I denne båten ankom 22 menn, 2 kvinner og 2 mindreårige:

Image

Euroweeklynews    La Verdad    El Espanol

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.