Danske politikere er bekymret for Huaweis lansering av YouTube-kanal rettet mot barn. Illustrasjonsfoto: REUTERS / Marko Djurica / NTB Scanpix

Den omstridte kinesiske teknologigiganten Huawei vil lage videoer rettet mot danske barn. Det reagerer danske politikere på.

Huawei kommer fredag til å lansere en YouTube-kanal rettet mot danske barn. Der vil den kinesiske giganten forklare barn hva 5G, Bluetooth, skytjenester og lignende er.

– Det er de facto den kinesiske staten som dermed skal lage barne-TV til danskene via Huawei. Så grovt forenklet kan det sies. Det blir jeg bekymret for. Alle kan se at det ikke er verdens beste idé, sier Michael Aastrup, utenrikspolitisk talsperson for danske Venstre.

Kina-forsker Camilla Tenna Nørup Sørensen mener lanseringen kan ses som et svar på kritikken Huawei er under. Flere vestlige land er skeptiske til teknologigiganten og dens påståtte bånd til den kinesiske staten.

– Huawei er presset og forøker på forskjellig vis å motvirke den mistenkeliggjøringen som skjer, sier Sørensen.

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.