Petter Northug ble stoppet av en politipatrulje på Romerike 13. august, etter en snittmåling som viste 168 kilometer i timen. Nå viser svaret på blodprøvene at han ikke var ruspåvirket under villmannskjøringen. Skjermdump Youtube

Prøvesvaret på Politiets blodprøver av Petter Northug viser at han likevel ikke var i ruset tilstand da han ble stoppet og pågrepet for råkjøring.

– Politiet frafaller derfor siktelsen som gjelder kjøring i ruspåvirket tilstand. Den foreløpige siktelsen for oppbevaring av narkotika og fartsovertredelse, opprettholdes, står det i politiets pressemelding, skriver VG.

Petter Northug var selv tidlig ute på Instagram med melding om både råkjøring og narkotikabesittelse:

https://www.instagram.com/p/CD4f1b5BWHR/?utm_source=ig_embed

Til VG sier Northugs advokat Halvard Helle at skistjernen er underrettet om blodprøvesvaret.

– Petter er lettet over avklaringen. Selv om det i og for seg er det samme som han fortalte pressen i Trondheim. Det er klart at dette har betydning for den videre strafferettslige behandlingen av saken, sier Helle til VG.

Northug selv har hele tiden hevdet at han ikke kjørte i ruspåvirket tilstand.
Bestill Kent Andersens store klimabok her!