Morgan Freeman. Foto: Mario Anzuoni / REUTERS / NTB

Et konservativt medieselskap har kompilert en samling tv-uttalelser fra velkjente afro-amerikanere, som skuespillerne Denzel Washington og Morgen Freeman, rapperen Lil Wayne og andre. Budskapet er at rasismen er helt marginal i USA, og det beste vil være om man bare sluttet å snakke opp et fenomen som knapt eksisterer.

Det finnes svarte amerikanere som sier: Samfunnet er åpent for alle slags talenter! Karpe diem! La fortid være fortid!

Det som derimot er et reelt problem, som også blir tatt opp her, er slike faktorer at mange «melaninrike» barn vokser opp uten far. Det lar seg imidlertid ikke løse så lett ved å gå i demonstrasjoner eller plyndre butikker.

Videoen er på rundt 12 minutter, og vel verdt å se som antistoff i disse tider.

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.